У Миколаєві відбулася урочиста церемонія нагородження переможців XXІІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа

19 квітня у Миколаєві відбулася урочиста церемонія нагородження переможців  Міжнародного конкурсу шкільних медіа.

Юних конкурсантів привітали Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, керівник патронатної служби Міністра інформаційної політики України Геннадій Семенченко, перший секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ, секретар Національної спілки журналістів України, президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа, заслужений журналіст України Гліб Головченко, президент клуба Ротарі, діючий офіцер клубу Артем Ващиленко, голова обласної організації профспілки працівників держустанов Таміла Бугаєнко, інші почесні гості.

– Дуже приємно, що у нас є нове покоління молодих людей, яке бере ініціативу у власні руки. Якісні зміни в нашій країні впроваджуєте саме ви. Все починається  з розуміння, що ніхто замість нас цього робити не буде. Якщо не бути активним, і не домагатися змін – вони не з’являться. Немає чарівної палички або того Президента, який за жестом вказівного пальця докорінно все перебудує. Потрібно працювати і розуміти, що ми всі творимо цю країну. Кожен з нас несе відповідальність за державу та свою роль у її добробуті. Бажаю натхнення, успіхів у здобутті професійної освіти, а вашим батькам – сил та терпіння для того, щоб виховати порядних громадян і гарних журналістів у майбутньому, – сказав Олександр Сєнкевич.

Міський голова зазначив, що з кожним роком рівень шкільних медіа зростає. 

– Юнкори, які беруть участь у Міжнародному конкурсі шкільних медіа – це майбутнє української журналістики. Дуже важливо, щоб молодь, яка планує освоїти професію, дотримувалася професійних стандартів, вчилася аналізувати, критично мислити та об’єктивно доносити інформацію до читачів.

Після вітальних слів Олександр Сєнкевич вручив дипломи та подарунки переможцям у номінації “Краще медіа юнкорівського об’єднання”.

Під час церемонії було нагороджено переможців в 22 номінаціях. Загалом цьогоріч на конкурс надійшло 2087 робіт з України та інших держав.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

Детальніше…