Еко-табір «School Recycling Camp 2019» для шкільних активістів

Стартував перший екологічний табір «School Recycling Camp 2019» для лідерів учнівського самоврядування, спрямований на формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища.

Захід відбувається до Всесвітнього дня охорони довкілля з 3 по 7 червня 2019 року в рекреаційній зоні села Мішково-Погорілове.

Учасниками екологічного табору стали 19 активістів із ЗЗСО №1 (2), 3, 7, 17 (2), 30 (2), 32 (2), 35, 45, 54, гімназії №4 (3), ММК (2), Академії дитячої творчості. 

Протягом п’яти днів вони поринуть в атмосферу активного літнього відпочинку, для того щоб разом поспілкуватися на тему охорони навколишнього середовища та добре провести час.

У програмі – навчальні ігри, виступи спікерів, цікаві майстер-класи та безліч годин дозвілля на свіжому повітрі й занурення у дику природу на річці Інгул та в Ташкентському лісі.

Окрім цього, в рамках заходу відбудеться обговорення позитивного і негативного впливу дітей та підлітків на навколишнє середовище, будівництво інсталяції «Земля – наше майбутнє», гра у Форум-театр «Охорона навколишнього середовища» та незвичне прибирання зелених зон відпочинку у форматі «Плогінг», поєднане із спортивними вправами та роздільним збором відходів. Подібний формат «прибирання сміття під час пробіжки» стрімко набирає популярності. Його започаткував житель Швеції Ерік Альхстром у 2017 році у зв’язку з глобальним засміченням довкілля у світі.

Участь у таборі – БЕЗКОШТОВНА.

Гості еко-табору: Анна Ганжул, керівник проектів КУ «Агенція розвитку Миколаєва», позаштатний радник Миколаївського міського голови з питань впровадження роздільного збору відходів у Миколаєві; Юлія Мархель, співзасновник міжнародного руху Let’s Do It World, автор проекту School Recycling;  Людмила Осипчукта, президентка всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine»; Ксенія Ренчковська, керівник Міжнародного молодіжного руху School Recycling World в Україні.

Організаторами конкурсу є міжнародний молодіжний рух School Recycling World спільно з громадською організацією «Всеукраїнський молодіжний рух «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» (Let’s do it, Ukraine) та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» за підтримки генерального партнера проекту компанії PepsiCo Україна, Міністерства освіти і науки України, Міністерства Молоді та спорту України.

Детальніше…