Учасники екотабору «School Recycling Camp 2019» зустрілися з мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем

7 червня, у фінальний день роботи першого на Миколаївщині екологічного табору «School Recycling Camp 2019», лідери учнівського самоврядування зустрілися з мером Миколаєва Олександром Сєнкевичем.

Як повідомлялося раніше, екотабір, спрямований на формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, тривав протягом 5 днів у рекреаційній зоні села Мішково-Погорілове.

Учні старших класів шкіл міста Миколаєва, а також гості з Києва та Кіровоградщини відпочивали та, водночас, навчалися. У програмі заходу були навчальні ігри, виступи спікерів, цікаві майстер-класи та безліч годин дозвілля на свіжому повітрі.

Керівник проектів КУ «Агенція розвитку Миколаєва», позаштатний радник Миколаївського міського голови з питань впровадження роздільного збору відходів у Миколаєві Анна Ганжул розповіла, що учасники табору розробляли екологічні проекти, які будуть впроваджуватися наступного навчального року.

У рамках заходу школярі взяли участь в такій активності, як плогінг. Це прибирання зелених зон відпочинку під час пробіжки. Більше того, плогінг мав формат роздільного збирання сміття, тобто кожен збирав конкретну фракцію, щоб потім відправити відходи на переробку, – сказала Анна Ганжул.

Також підлітки грали у форум-театр, беручи за основу ситуації з реального життя, слухали лекції.   

Щоб потрапити до екологічного табору «School Recycling Camp 2019», миколаївські школярі взяли участь у відборі. Краща двадцятка отримала можливість здобути новий досвід у сфері охорони навколишнього середовища та добре провести час.

Співорганізатори проекту – міжнародний молодіжний рух School Recycling World, громадська організація «Всеукраїнський молодіжний рух «ЛЕЦ ДУ ІТ ЮКРЕЙН» (Let’s do it, Ukraine) та КУ «Агенція розвитку Миколаєва». 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови