У ТОВ «Коледж преси та телебачення» закінчився строк оренди приміщень комунальної власності міста

З 2014 року частину третього поверху (264,3 кв.м.) будівлі Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №37 Миколаївської міської ради (вул.Даля, 11А) займає ТОВ «Коледж преси та телебачення» (договір позички від 16.01.2014 №1, додаткова угода від 16.01.2019 №1/5). Проте строк дії оренди приміщення сплинув 30.06.2019.

Управління освіти неодноразово повідомляло ТОВ «Коледж преси та телебачення», що не дає погодження на продовження строку дії договору, оскільки майно, передане в користування, в подальшому буде використовуватися для потреб управління освіти та просило звільнити приміщення після закінчення строку дії Договору позички.  

Приміщення, які займав коледж преси та телебачення, планується використовувати для освітніх потреб Миколаївського морського ліцею ім. професора Александрова, який є комунальним закладом Миколаївської міської ради (коледж преси та телебачення є приватним). 

На сьогодні морський ліцей знаходиться у двох приміщеннях: займає чотири групи у закладі дошкільної освіти № 117 (вул. Шоссейна, 19) та орендованій будівлі у Національного університету кораблебудування ім. адмірала Макарова (вул. Потьомкінська, 138/а). За оренду будівлі по вул. Потьомкінська, 138/а згідно з договором оренди сплачується з місцевого бюджету 240 000,00 грн. на рік, у той час як ТОВ «Коледж преси та телебачення» міському бюджету за оренду платить 1 грн на рік.

Водночас, у межах наявних приміщень закладів освіти, які перебувають в оперативному управлінні освіти міської ради, коледжу преси та телебачення пропонувалася частина приміщення третього поверху площею 130 кв.м. бувшої школи №9
(вул.2 Воєнна, 22), в якій 2019 року проведено ремонт із заміною вікон, дверей, електричних мереж тощо.

Враховуючи, що на сьогоднішній день ТОВ «Коледж преси та телебачення» безпідставно користується нежитловими приміщеннями комунальної власності та комунальними послугами, управлінням освіти міської ради за участю представників департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції та управління комунального майна Миколаївської міської ради було надано лист-вимогу щодо звільнення займаних приміщень та відповідний акт приймання-передачі комунального майна.