Про вартість проїзду дітей та підлітків у міському громадському транспорті Миколаєва

Шановні миколаївці! З огляду на суспільний резонанс, нагадуємо тарифи на перевезення дітей та підлітків у міському громадському транспорті.

  • У автобусах комунального підприємства «Миколаївпастранс» вартість проїзду дітей шкільного віку від 6 до 14 років у період з 1 вересня до 1 червня складає 3 грн.  (рішення виконкому від 27 червня 2019 року за №657).

 

  •  У автобусах, які здійснюють перевезення в режимах руху «маршрутне таксі» та «звичайний» вартість проїзду дітей шкільного віку від 6 до 14 років у період з 1 вересня до 1 червня складає 3 грн. (рішення виконкому від 22 червня 2018 року за №607 зі змінами від 10 травня 2019 року).

 

  • У міському електротранспорті учні 1-11 класів їздять безкоштовно протягом навчального року. Миколаївська міська рада в межах своїх повноважень передбачила пільгове користування школярів електротранспортом з 1 вересня до 1 червня (договір управління освіти міськради з КП «Миколаївелектротранс»).  

Зважаючи на численні звернення городян щодо випадків відмови в пільговому проїзді школярам у «маршрутках», повідомляємо: напередодні навчального року управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій міської ради направило офіційного листа керівникам усіх підприємств-перевізників з вимогою провести додатковий інструктаж для водійського складу та нагадати про діючі тарифи.

На жаль, поточна ситуація свідчить, що не всі виконали рекомендацію в повному обсязі.

У відповідь на скарги городян, фахівці управління оперативно вживатимуть заходи в напрямку захисту та забезпечення прав жителів міста.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *