Роз’яснення щодо ситуації з ремонту покрівлі над спортивним та актовим залами в ЗОШ №40

Управління освіти на колективне звернення батьків учнів Миколаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №40 від 03.09.2019 щодо ситуації з ремонту покрівлі над спортивним та актовим залами повідомляє таке.

Згідно з договором №11 від 29.04.2015 повноваження щодо здійснення функцій замовника по об’єкту «Реконструкція покрівлі ЗОШ №40 по вул. Металургів, 97/1 у м. Миколаєві» управлінням освіти Миколаївської міської ради були передані комунальному підприємству «Капітальне будівництво міста Миколаєва».

У 2015 році на замовлення КП ММР «Капітальне будівництво міста Миколаєва» була виготовлена проектно-кошторисна документація на реконструкцію покрівлі ЗОШ №40. Проектом передбачалась заміна на трьох блоках школи рубероїдної рулонної покрівлі на шатрову по дерев’яним кроквам.

За підсумками проведеної процедури закупівлі на виконання будівельних робіт переможцем торгів було визначено ТОВ «Ді КОР БУД». Заміну покрівлі на двох блоках школи було виконано у 2015 році. Перед виконанням реконструкції покрівлі на третьому блоці у 2016 році в несучих ребрах плит перекриття (розмір 3,0х12,0м) над спортивним і актовим залами було виявлено руйнування захисного шару і наявність тріщин, що з’явились через протікання покрівлі через багаторічну агресивну дію атмосферних опадів і температурні перепади, снігове навантаження. Будівельні роботи було припинено в цілях безпеки.

Для прийняття проектного рішення у 2016 році між КП ММР «Капітальне будівництво міста Миколаєва» і генпроектувальником ТОВ «Н.Проект-Тайм» було укладено договір на коригування проекту в частині визначення придатності зазначених плит до подальшої експлуатації. Здійснено обстеження плит із залученням лабораторії. За результатами обстеження було прийнято рішення демонтувати збірні залізобетонні плити покриття та улаштувати покриття з сендвіч-панелів із утепленням по металевих фермах. Проектно-кошторисну документацію було відкориговано, після чого вона пройшла експертизу й отримала позитивний експертний висновок.

Враховуючи те, що після коригування робочого проекту вартість робіт була збільшена більше, ніж на 50% від попередньої вартості, КП ММР «Капітальне будівництво міста Миколаєва» було вдруге оголошено процедуру відкритих торгів, переможцем яких було визначено ТОВ «Ді КОР БУД».

Для запобігання замокання будівлі під час опадів першочергово були виконані роботи з монтажу металевих ферм та укладанню профнастилу.

У 2017 році умови договору не були виконані підрядником у повному обсязі в зв’язку з обставинами, що обумовили проведення повторного коригування, а саме: у процесі будівництва виявилось, що демонтувати плити покриття розміром 3,00х12,00м технологічно не є можливим. Проектно-кошторисну документацію було повторно відкориговано в частині посилення залізобетонних плит шляхом підведення розвантажуючих елементів, проведено експертизу з отриманням позитивного експертного висновку.

Відповідно до законодавства виникла необхідність проведення нової процедури закупівлі, оскільки після коригування вартість робіт збільшилась більше як на 50% від попередньої вартості. У зв’язку з відсутністю фінансування у 2018-2019 роках будівельні роботи та процедура закупівлі не проводились. Згідно з експертним звітом №15-0030-19 від 04.04.2019 загальна кошторисна вартість будівництва у поточних цінах станом на 26.03.2019 склала 7364,252 тис. грн., з цього обсягу виконано робіт на суму 3941,780 тис. грн. Для закінчення будівництва необхідно виконати посилення ребер збірних залізобетонних плит, вогнезахист металевих ферм, утеплення горища, водостоки, блискавко захист, систему підігріву водостоку.

Згідно з рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2018 №49/31 розподілу коштів бюджету розвитку за об’єктами у 2019 році видатків на закінчення будівництва об’єкту: «Реконструкція покрівлі ЗОШ №40 по вул. Металургів, 97/1 у м. Миколаєві» передбачено не було.

Управління освіти Миколаївської міської ради як головний розпорядник коштів зверталося до департаменту фінансів листом від 23.08.2019 №2667/13.01.01-07/0714 з проханням про виділення додаткових коштів для завершення робіт з реконструкцій і капітальних ремонтів будівель закладів освіти, які розпочато у попередні роки, а саме на реконструкцію покрівлі ЗОШ №40.

Рішенням Миколаївської міської ради від 11.09.2019 №55/1 «Про внесення змін до рішення міської ради від 21.12.2018 № 49/31 «Про бюджет міста Миколаєва на 2019 рік» передбачено фінансування по зазначеному вище об’єкту «Реконструкція покрівлі ЗОШ № 40 по вул. Металургів, 97/1 у
м. Миколаєві, у т.ч. проектно-кошторисна документація та експертиза» в сумі 100,00тис.грн.

КП ММР «Капітальне будівництво міста Миколаєва» оголошено процедуру відкритих торгів, за підсумками яких з переможцем буде укладено договір підряду на закінчення будівельних робіт.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *