В Миколаєві відкрили пам’ятні дошки Ігорю Шаврієву та Артему Джубатканову, які віддали своє життя за незалежність Української держави

Сьогодні, 10 жовтня, в Миколаєві відкрили дві меморіальні дошки   воїнам, які загинули на сході України, захищаючи свою Батьківщину: Шаврієву Ігорю Костянтиновичу та Джубатканову Артему Володимировичу.

Ігор Шаврієв з 2 по 9 клас навчався в школі № 52. Вищу освіту отримав в Миколаївському університеті кораблебудування ім. адмірала Макарова. У 2015 році Героя призвали до лав Збройних Сил України, він став гранатометником 56-ї окремої мотопіхотної бригади.  Ігор Шаврієв, захищаючи незалежність, виконував бойової завдання біля різних населених пунктів. В квітні 2016 р. під час несення служби поблизу с. Широкине Донецької області отримав важкі поранення. Кілька діб медики боролися за його життя. Однак серце Героя не витримало.

Меморіальну дошку Шаврієву Ігорю Костянтиновичу встановили на будівлі школи № 52. Вшанувати пам’ять воїна прийшли його батько та мати, рідні, військовослужбовці Миколаївського гарнізону, представники міської влади, молодь.

Джубатканов Артем  Володимирович був вихованцем школи № 39. Під час антитерористичної операції захищав Україну як воїн 25-ї окремої повітрянодесантної бригади. Є учасником боїв за місто Шахтарськ, що в Донецькій області.  31 липня 2014 р. під час спроби звільнити цей населений пункт підрозділи українських десантників були обстріляні ворогом. У цей день Джубатканов  Артем  Володимирович отримав смертельне поранення.  

Пам’ятну дошку Артему Джубатканову відкрили в школі № 39. В церемонії відкриття взяли участь його рідні, військовослужбовці Миколаївського гарнізону, представники міської влади. 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *