В Україні можуть штрафувати тих, хто ображає педагогів

У Верховній Раді України розглядається законопроєкт № 2279 «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України відносно забезпечення захисту педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників».

Законопроєктом (автори-ініціатори – представники партії «Укроп» Ігор Палиця, Ірина Констанкевич та інші парламентарі) пропонується внести зміни в закон «Про освіту» та в Кодекс про адміністративні правопорушення.

Основна запропонована зміна законопроєкту:

  • стаття, яка передбачає стягнення штрафу у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (наразі це 5100 грн) за погрози, образи, переслідування, в тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, здійснювані стосовно педагогів.

Штрафи пропонують накладати на всіх співучасників цькування. Якщо серед них є неповнолітні або малолітні, сплачувати за них мають батьки і опікуни.

Причина для внесення таких змін, на думку законодавців – гостра необхідність захистити на законодавчому рівні працівників освіти від погроз, звинувачень, переслідувань та будь-яких видів фізичного насильства.

Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності, призначений головним комітетом із розгляду цього проєкту, сформулював вимоги з доопрацювання законопроєкту – і 4 лютого 2020 року Верховна Рада офіційно повернула законопроєкт №2279 його ініціаторам для доопрацювання.

А ви, колеги, підтримуєте цю грошову міру покарання за булінг стосовно педагогів?

Читайте також: Скажемо булінгу – НІ! Коли жертвою стає вчитель

Джерело: Я і закон

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *