Запущено державний просвітницький портал «stop-sexting»

У День безпечного інтернету Міністерство цифрової трансформації спільно з Офісом уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби запустили соціально-просвітницький портал stop-sexting.in.ua та інформаційну кампанію «не ведись».

Побачили в інтернеті матеріали, що зображують сексуальні стосунки з дітьми? Спеціально для цього на державному порталі stop-sexting.in.ua є інтерфейс повідомлення. Просто повідомте про такий контент – держава його заблокує, а якщо вдасться, і видалить.

Лише 2019 року року державними органами видалено 1007 вебсторінок із України, які містили елементи сексуального насилля над дітьми.

Ви хочете навчати дітей безпечної поведінки в інтернеті? На порталі є методичні матеріали для вчителів для проведення уроків із дітьми 5-6 класів з питань безпечної сексуальної поведінки в інтернеті. Пряме посилання на методматеріали – https://stop-sexting.in.ua/study/.

Вашого учня чи вашу дитину шантажують в інтернеті та вимагають контент сексуального характеру? На порталі є чат-бот, який дозволяє отримати інструкцію, що робити і куди звертатись.

Ми не обмежуємось лише запуском інформаційно-освітнього порталу. Ми також плануємо відкрити гарячу лінію з питань кібербулінгу, сервіси психологічної підтримки жертвам та батькам, спеціалізовані курси для громадян, дітей та окремих спеціальностей. Все це в комплексі допоможе уберегти дітей від новітніх загроз, які еволюціонують кожного дня, – розповіла Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації.

Джерело: fb-сторінка Мінцифри

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *