Як зміниться робота дитячих садочків через коронавірус

Усі дошкільні заклади Україні впроваджують обмеження на проведення масових заходів.

Увівторок, 3 березня, в Україні офіційно підтвердили перший випадок коронавірусу. З огляду на це, Міністерство охорони здоров’я офіційно оголосило про зміни у проведенні масових заходів у дитячих садочках.

Так, від сьогодні усі дошкільні освітні заклади Україні впроваджують обмеження на масові заходи за участі батьків та інших осіб.

Журналісти видання Times.ZT звернулися за коментарями до працівників навчальних закладів Житомира, які підтвердили впровадження рекомендацій департаменту освіти щодо запобігання розповсюдження коронавірусу.

Наразі святкові заходи відбуватимуться без батьків, дітки з катаральними симптомами в садок не прийматимуться, – повідомили в одному з дитсадочків міста.

Водночас в іншому дошкільному освітньому закладі ані скасовувати, ані змінювати програму святкування не планують. Натомість закликають батьків приходити на захід у медичних масках.   

Одна з виховательок зазначила, що єдина рекомендація, яку заклад отримав від керівництва – «не запрошувати велику кількість людей, а також приходити на свято необхідно обов`язково у бахілах».

У кожній області створені протиепідемічні комісії, які моніторять ситуацію і надають свої рекомендації. Наразі немає підстав для того, щоб масово скасовувати навчання у школах (дитсадках), – наголосила міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *