Роботодавцям варто поставитися з розумінням до працівників, в яких є діти, – Кулеба

Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба закликав роботодавців сформувати батькам гнучкий графік.

Про це Микола Кулеба написав на своїй сторінці у фейсбук. Він додав, що під час канікул, карантинів зазвичай підвищується травматизація дітей через недогляд. Тому прохає роботодавців розглянути варіант встановлення гнучкого робочого графіку або можливості працювати дистанційно.

Як батько чотирьох дітей, я розумію, що для багатьох сімей – це стрес. Адже такі раптові вихідні у дітей створюють додаткові труднощі для дорослих. Відкритим залишається питання, з ким залишити дитину? Якщо зробити це не виявляється можливим, звертаюся до батьків – візьміть на цей час відпустку.

Уповноважений Президента з прав дитини зазначив, що профілактичні заходи, яких варто дотримуватися під час карантину – це не щось надзвичайне і пов’язане лише з коронавірусом. Це те, чого варто дотримуватися завжди, щоб зберегти своє здоров’я.

  • ретельно мийте руки.
  • Не торкайтеся брудними руками очей, носа чи рота.
  • Уникайте тісного контакту з хворими людьми, не відвідуйте масові заходи.
  • Відчуваєте слабкість чи підвищення температури – залиштеся вдома та відновіть сили. Ніякі термінові справи не вартують вашого здоров’я.
  • Не забувайте про мобільний телефон! Адже саме його ми носимо в кишені/сумці, викладаємо в загальних місцях, а потім торкаємо ним обличчя. Тому обмежте користування мобільним у громадському транспорті та не забувайте про його дезінфекцію.
  • бережіть своїх дітей і себе, бо найважливіше – аби дитина була в безпеці! – написав на своїй сторінці у фейсбук Микола Кулеба. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *