У МОЗ кажуть про відповідальність за ігнорування карантину

У Міністерстві охорони здоров’я наголошують на відповідальності осіб, які не дотримуються вимог постанови Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19, якою передбачено встановлення карантину на всій території України з 12 березня до 3 квітня 2020 року. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я – головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Зокрема, відповідаючи на запитання щодо ігнорування карантинних заходів у харківських закладах освіти Ляшко зауважив, що МОЗ надаватиме уряду пропозиції щодо реагування на подібні випадки.

«Постанова про карантин передбачає, що місцеві органи виконавчої влади мають щодня звітувати Міністерству охорони здоров’я про стан виконання постанови про карантин. Міністерство охорони здоров’я щодня зводитиме інформацію і передаватиме її Кабінету Міністрів з певними пропозиціями», – сказав Віктор Ляшко.

За його словами, для цього створений спеціальний штаб, який буде працювати цілодобово.

«Ми разом будемо готувати пропозиції стосовно того, як необхідно реагувати на тих, хто не виконує постанову Кабінету Міністрів. Це 100% буде і адміністративна, і кримінальна відповідальність», – наголосив головний санітарний лікар України.

Як відомо, 11 березня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою з 12 березня до 3 квітня 2020 року на усій території України введено карантин. У зазначений період відвідування закладів освіти дітьми, учнями та студентами заборонене.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *