Роз’яснення щодо неможливості відкриття чергових груп у закладах дошкільної освіти

На численні звернення громадськості щодо ситуації, яка склалася в Миколаєві у зв’язку з введенням карантину в закладах дошкільної освіти, повідомляємо таке.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, листа Міністерства освіти і науки від 11.03.2020 №1/9-154 заборонено відвідувати заклади освіти всіх форм власності і підпорядкувань її здобувачами. Розпорядженням міського голови від 11.03.2020 №58-р призупинено освітній процес в Миколаївському муніципальному академічному коледжі та закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної освіти м. Миколаєва.

Також повідомляємо, що статтею 325 Кримінального Кодексу України передбачена кримінальна відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Повноваження стосовно здійснення перевірок дотримання вимог Уряду з карантину, забезпечення карантинного режиму в закладах освіти по всій території України покладено на Міністерство внутрішніх справ України.

Відповідно до ст.19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, а також нормативно-правових актів.

Звертаємо Вашу увагу, що функціонування чергових груп в закладах дошкільної освіти м. Миколаєва суперечитиме постанові Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” та може призвести до поширення грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій серед учасників освітнього процесу.

Шановні батьки! Просимо Вас із розумінням віднестися до ситуації, яка склалася. Вищезазначені органи влади діють в рамках чинного законодавства і не можуть створювати умови, які загрожували б здоров’ю і життю дітей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *