У мерії Микилаєва відбулась нарада щодо організації пасажирських перевезень в умовах обмежень, введених з метою запобігання поширення коронавірусу COVID-19

Сьогодні, 18 березня, в мерії Миколаєва відбулась нарада, під час якого обговорили питання організації пасажирських перевезень в умовах обмежень, введених з метою запобігання поширення коронавірусу COVID-19.

У заході взяли участь віцемер Юрій Андрієнко, начальник управління патрульної поліції в Миколаївській області Віталій Данила, заступник начальника управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій міської ради Олег Кукса, керівник управління уктрансбезпеки в Миколаївській області Олександр Гринюк, представники міських підприємств-перевізників.

Юрій Андрієнко нагадав, що нещодавно урядом прийнято постанову, спрямовану на запобігання поширення територією України коронавірусу COVID-19. Відповідно до документу в державі вводиться низка обмежень. Деякі з них стосуються і пасажирського транспорту. Зокрема з 12 години сьогоднішнього дня забороняється перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі. Такі тимчасові обмеження застосовуються як до  трамваїв, тролейбусів, так і до автобусного пасажирського транспорту. 

Віталій Данила підкреслив, що вчора внесено зміни в законодавство, якими встановлено відповідальність за порушення правил карантину під час поширення коронавірусної інфекції. Таким чином, особа, що допустила порушення таких норм має бути притягнена до відповідальності згідно норм чинного законодавства.

Контролювати виконання санітарних норм  будуть патрульні поліцейські та представники управління укртрансбезпеки.

За словами Олександра Гранюка, інспектори управління укртрансбезпеки в Миколаївській області, реалізуючи заходи державного контролю, перевірятимуть, як здійснюється дезінфекція транспортних засобів і як виконуватимуться обмеження щодо кількості пасажирів. Відповідно до своїх повноважень вони, зокрема, проводитимуть фотофіксацію порушень.

Представників підприємств-перевізників цікавило, як потрібно діяти водіям у разі відмови пасажирів залишити транспортний засіб, якщо в ньому вже знаходиться 10 осіб.

Роз’яснення щодо цього надав Віталій Данила. У таких випадках алгоритм дій має бути наступним: водій повинен зупинити транспортний засіб і попередити особу про допущене порушення, якщо порушник не покине транспортний засіб – викликати поліцію.  

Відділ інформаційного забезпечення
департаменту міського голови

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *