Частина молоді не знає, як діяти при Covid-19

Опитування проекту U-Report від ЮНІСЕФ свідчить, що значна частина молоді не знає чіткого алгоритму дій при появі симптомів, схожих на коронавірус.

Про це йдеться у повідомленні Представництва ЮНІСЕФ Україна.

За результатами опитування, лише 22% респондентів знають, що необхідно зателефонувати до сімейного лікаря чи лікарні, тоді як 14% вважають за необхідне піти до медичної установи.

За словам голови представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотти Сильвандер, це свідчить про необхідність посилення інформування молоді щодо засобів захисту від коронавірусу та плану дій при перших ознаках.

«Поки світ бореться зі спалахом Covid-19, молодь у всьому світі потерпає від закриття шкіл та раптових змін у звичному житті. У такій ситуації нормально відчувати сум, тривогу, зніяковіння, страх чи злість. Важливо інформувати дітей та молодь про те, що робити, аби продовжувати навчання і зберігати спокій у такі непевні часи», – зазначає Лотта Сильвандер.

Найефективнішим інструментом для комунікації із молоддю є соціальні мережі. Половина респондентів, які анонімно відповіли на запитання молодіжного опитування U-Report, зазначили, що соціальні мережі – їхнє головне джерело інформації про коронавірус.

Більше ніж половина опитаних переймаються реакцією оточення на виявлення коронавірусу та непокояться через можливу стигму щодо хворого на коронавірус.

26% бояться можливих випадків морального тиску, негативного ставлення чи навіть агресії у разі захворювання. 31% опитаних вважає, що реакцією оточення буде паніка і страх.

В опитуванні взяли участь 6 836 респондентів віком 14-34 рокиОпитування проходило у березні через онлайн месенджери (Facebook, Telegram, Viber).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *