Щодо підготовки до вступної кампанії 2020

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-428 від 26 травня 2020 року

Керівникам закладів вищої
та фахової передвищої освіти
ДП «Інфоресурс»

Щодо підготовки до вступної кампанії 2020

Шановні колеги!

Міністерство освіти і науки України інформує, що 19 травня 2020 року набули чинності зміни до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 11 жовтня 2019 року № 1285, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 02 грудня 2019 року за № 1192/34163 (далі – Умови прийому ЗВО).

Зміни до Умов прийому на навчання до закладів фахової передвищої освіти в 2020 році, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 30 жовтня 2019 року № 1350, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 17 січня 2020 року за № 49/34332 (далі – Умови прийому ЗФПО), наразі проходять процедуру державної реєстрації.

З метою підготовки до вступної кампанії 2020 року інформуємо, що закладам освіти буде надано доступ для коригування в ЄДЕБО бюджетних конкурентних пропозицій для встановлення нових термінів проведення вступної кампанії. При цьому позначка «Потребує підтвердження державним замовником» не з’являтиметься. Звертаємо увагу, що усі необхідні дії повинні бути виконані до 14 червня 2020 року. Створення в ЄДЕБО нових бюджетних пропозицій, які не були внесені в терміни, визначені відповідними Умовами прийому, не дозволяється.

Нагадуємо, що усі небюджетні пропозиції (крім тих, які відповідно до Умов прийому вносяться за необхідності) повинні бути внесеними до ЄДЕБО до 14 червня 2020 року включно.

Додатково інформуємо, що прийняття рішення щодо початку навчального року для студентів, зарахованих впродовж вступної кампанії 2020 року, відноситься до компетенції закладу вищої та фахової передвищої освіти. Строки проведення вступної кампанії сплановані таким чином, що 2020/2021 навчальний рік для студентів за державним (регіональним) замовленням може бути розпочато з 15 вересня 2020 року. Водночас конкретну дату початку навчального року заклад освіти визначає самостійно. За потреби також необхідно змінити дату завершення навчання та термін навчання у відповідних конкурсних пропозиціях.

Звертаємо увагу, що змінами Умов прийому ЗВО передбачено запровадження використання мотиваційного листа для конкурсного відбору для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за умови оприлюднення результатів його оцінювання на веб-сайті закладу вищої освіти до початку основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання, тобто до 24 червня включно. Водночас, рішення щодо використання мотиваційних листів у 2020 році приймається закладом вищої освіти. У разі прийняття такого рішення необхідно внести відповідні зміни до Правил прийому та конкурсних пропозицій.

Рекомендуємо закладам вищої та фахової передвищої освіти впродовж червня привести власні Правила прийому у відповідність до Умов прийому (для закладів фахової передвищої освіти – після набуття чинності відповідного наказу про внесення змін до Умов прийому ЗФПО) з одночасним внесенням змінених Правил прийому до ЄДЕБО.

Водночас рекомендуємо закладам освіти перевірити актуальність інформації щодо поштової та електронної адрес Приймальної комісії закладу, зазначених в Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО для забезпечення права вступників на подання документів (копій документів) для зарахування засобами поштового або електронного зв’язку.

З повагою –
Заступник Міністра                     Єгор Стадний

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *