Які правила можуть ввести в новому навчальному році: народна депутатка про зміни в освіті

Наразі МОН розробляє протоколи дій на випадок розгортання різних сценаріїв епідемічної ситуації.

Зогляду на складну епідемічну ситуацію в Україні, з нового навчального року можуть запровадити нові правила. Так, ряд шкільних дисциплін викладатиметься дистанційно, а в школах практикуватимуть позмінне навчання.

Про це в ефірі Obozrevatel.tv розповіла народна депутатка України від партії «Слуга народу», членкиня Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина.

Ми повинні розуміти, що на 100% коронавірус з України, як і зі всієї земної кулі, до вересня повністю не зникне. Ми повинні бути готові до цього, – наголосила пані Гришина.

За її словами, наразі Міністерство освіти і науки України розробляє протоколи дій на випадок розгортання різних сценаріїв епідемічної ситуації.

У будь-якому разі, думаю, до всіх застосовуватиметься температурний скринінг, буде постійне провітрювання, буде введена дистанція між школярами, – акцентувала увагу депутатка.

Вона також зазначила, що для великих міських шкіл вимога дистанціювання школярів може стати серйозним викликом.

Можливо, запровадять позмінне навчання і, можливо, визначать деякі предмети, які вивчатимуться дистанційно, – припустила Юлія Гришина.

Вона підкреслила, що кожна школа, а також кожен регіон отримає право приймати конкретні рішення в межах своїх повноважень.

З огляду на показники, які є на сьогодні, ми впевнені, що у вересні буде мінімальний ризик, мінімальний рівень захворюваності. Якщо не буде страшного спалаху, говорити про те, що ми повністю перейдемо на дистанційну форму навчання, не варто, – підсумувала депутатка.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *