УЦОЯО: на пробне ЗНО учасники мають приходити в масках

Кожен учасник пробного ЗНО повідомлений про необхідність одягнення захисних масок чи респіраторів для допуску на пробне тестування.

Про це йдеться у повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти щодо безпеки учасників пробного тестування.

В УЦОЯО наголошують, що оскільки пробне ЗНО проводиться за особистим бажанням учасників, вони будуть зобов’язані дотримуватися протиепідемічних заходів у громадських місцях, зокрема, мати одягнуті засоби індивідуального захисту.

«Для безпечного проходження тестування в умовах адаптивного карантину вхід учасників до пунктів проведення пробного тестування відбуватиметься за наявності засобів індивідуального захисту – маски або респіратора (зокрема, виготовлених самостійно)», – зазначають в УЦОЯО.

Також в Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що фінансування заходів з підготовки та проведення пробного тестування здійснюється за рахунок коштів, що надійшли від фізичних та юридичних осіб як оплата за надання послуги із проведення пробного ЗНО. Затвердження вартості пробного тестування відбулося в грудні 2019 року та не могло включати в себе видатки на придбання засобів індивідуального захисту.

«Визначення вартості платної послуги із проведення пробного ЗНО у 2020 році здійснено на основі економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних з її наданням. Затвердження та оголошення цієї вартості відбулося в грудні 2019 року. Відповідно під формування статті витрат для надання зазначеної послуги, включати видатки на придбання засобів індивідуального захисту, засобів дезінфекції тощо не було підстав та законодавчих вимог», – повідомляють в УЦОЯО.

Вартість пробного ЗНО у 2020 році становить 138–150 гривень залежно від регіону проведення.

«Український і регіональні центри оцінювання просять учасників пробного ЗНО бути максимально відповідальними, дотримуватися рекомендацій медиків, правил соціального дистанціювання, не наражати себе та інших на небезпеку, стежити за самопочуттям перед тестуванням та за наявності симптомів ГРВІ залишатися вдома. У разі якщо учасник вирішить залишитися вдома, він зможе завантажити всі матеріали тестування зі своєї сторінки учасника, а також унести відповіді до спеціального сервісу, щоб визначити свої результати, не створюючи додаткових ризиків для здоров’я», – наголосили в УЦОЯО.

Як відомо, 15 червня відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, 17 червня – з усіх інших навчальних предметів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *