Освітяни Миколаєва готуються до нового навчального року

18 серпня в міському Будинку вчителя відбулась нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти міста щодо особливостей організації освітнього процесу у 2020/2021 навчальному році.Початок навчального року – важлива подія для всіх учасників освітнього процесу. Цьогоріч основні виклики – створення безпечних умов у закладах освіти, побудова якісної та ефективної моделі навчання в місті.

У нараді взяли участь перший заступник міського голови Володимир Криленко, головний державний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Наталя Рябенкова, заступник директора Комунального виробничого підприємства по організації харчування
у навчальних закладах Віра Згама, начальник управління освіти Ганна Личко, директор науково-методичного центру управління освіти Ольга Тарасова.

На початку наради до всіх присутніх звернувся Володимир Криленко зауваживши, що головне завдання міської влади – забезпечити умови для безпечного освітнього процесу педагогів та їх вихованців. Говорячи про рекомендації МОЗ, яких необхідно дотримуватися в освітніх закладах, Криленко зауважив, що ми маємо обов’язково розпочати навчальний рік.

У своєму виступі Володимир Клочко розповів про ситуацію щодо поширення коронавірусної хвороби у Миколаєві та області. Він поінформував про вікові групи, які найбільш вразливі до зараження коронавірусною хворобою.

«Хочу сказати, що COVID-19 помолодшав – на сьогоднішній день вразливі люди у віці 35-50 років», – сказав Володимир Клочко.

Володимир Клочко роз’яснив зміни щодо розподілу регіонів на карантині зони в Україні, зважаючи на встановлені рівні епідеміологічної небезпеки – червоний, помаранчевий, жовтий, зелений.

«Постановою Уряду від 12.08.2020 р. № 712 затверджено нові критерії поділу України на епідемічні зони, а саме замість чотирьох критеріїв залишаються три. Такі зміни внесено до постанови КМУ від 22.07.2020 р. №641. Відповідно до цієї постанови Миколаївська область знаходиться у «зеленій зоні», але є ризики, що ситуація може погіршитись, а це залежить від нас з вами, чи будемо ми навчатися», – прокоментував він.

У своєму зверненні до педагогів Наталя Рябенкова запропонувала знову ознайомитися з постановою від 22 липня 2020 №641 про умови карантину, одразу надаючи відповіді на поставленні керівниками закладів питання.

У своїй промові Ганна Личко детально обговорила питання щодо створення безпечних умов у закладах освіти. Розуміючи пріоритетність навчання, управління освіти почало закупівлю для закладів необхідних засобів.

«Вдалого старту, шановні колеги! Об’єднавшись, у нас все вийде», – наголосила Ганна Личко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *