Новий опалювальний сезон і навчальний рік – чи готовий до них Миколаїв. Відбулося засідання комісії з питань ТЕБ і НС

Під час засідання було приділено чимало уваги початку нового навчального року в умовах адаптивного карантину. Начальник управління освіти Ганна Личко доповіла про готовність закладів  освіти міста до початку роботи. Зокрема наголосила на тому, що немає універсальних рекомендацій, так як усі школи різні. Заклади прийматимуть власні управлінські рішення, спираючись на Конституцію України, Закони України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», Статут закладу. В нинішніх умовах особливої ваги набувають рішення педагогічної ради, якими затверджуються Освітня програма, Тимчасовий порядок організації освітнього процесу на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби(COViD-19).Організація протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) передбачає наступне:

  • суворе дотримання санітарно-гігієнічних правил;
  • організацію протиепідемічних заходів, у тому числі:
  •  облаштування місць для дезінфекції рук;
  • забезпечення закладу засобами дезінфекції;
  • розміщення окремих контейнерів з кришками для використаних засобів індивідуального захисту у коридорах школи; тощо.

Для вирішення цих питань з метою проведення санітарно-епідеміологічних заходів у закладах освіти у поточному році здійснено перерозподіл бюджетних асигнувань у сумі 4429,6 тис.гривень. Придбано  марлю для виготовлення багаторазових масок, деззасоби для обробки рук, засоби для обробки поверхонь, безконтактні термометри. До підготовки закладів освіти долучився соціально відповідальний бізнес – надано допомогу у придбанні рідкого мила.

Закладам освіти також рекомендовано для мінімізації пересування учнів та уникнення скупчення:

  • використання додаткових  входів до приміщення школи;
  • складання гнучкого графіку початку навчальних занять для різних категорій здобувачів освіти;
  • тимчасове призупинення кабінетної системи (крім фізики, хімії, інформатики) та закріплення за класами певних навчальних кабінетів;
  • використання розмітки на підлозі, що полегшує організацію двостороннього  руху коридорами;
  • дотримання вимог соціального дистанціювання та маскового режиму;
  • проведення щоденного моніторингу стану здоров’я учасників освітнього процесу.

   Також закладам рекомендовано проводити посилено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед здобувачів освіти, та їх батьків, педагогів щодо правил організації освітнього процесу, відвідування школи та перебування в ній в умовах коронавірусної хвороби (СОVID-19). Планується проведення свята Дня знань  1 вересня без традиційних лінійок, виступів, тощо. Виключенням може бути свято для першокласників. Перший урок в школах може бути присвячений питанням безпеки і дотриманню певних правил поведінки під час пандемії коронавірусу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *