Вступникам на бюджет необхідно подати документи

Вступникам, які отримали рекомендацію на навчання за кошти державного бюджету необхідно до 18-ї години 31 серпня виконати вимоги до зарахування.

Обов’язковою вимогою для зарахування є подання до закладу вищої освіти оригіналів необхідних документів: документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та інших документів, передбачених правилами прийому до вищого навчального закладу.Також необхідно укласти договір про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників).

У 2020 році подання оригіналів необхідних документів для зарахування на місця державного та регіонального замовлення може здійснюватися шляхом надсилання їх засобами поштового зв’язку з обов’язковим описом вкладень на адресу Приймальної комісії закладу освіти, зазначену в Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО. Дата подання документів визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті.

У випадку подання документів поштою, договір про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників) укладається впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання.

У 2020 році подання оригіналів необхідних документів для зарахування на місця державного та регіонального замовлення може також здійснюватися шляхом надсилання їх сканованих копій, з накладанням на відповідні файли кваліфікованого електронного підпису вступника, на електронну адресу Приймальної комісії закладу, зазначену в Реєстрі суб’єктів освітньої діяльності ЄДЕБО.

У випадку подання документів електронною поштою, надання оригіналів необхідних документів та укладання договору про навчання між закладом вищої освіти та вступником (за участі батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників) також здійснюється впродовж 10 робочих днів від дати початку навчання.

Вступників, які виконають вимоги, виші мають зарахувати на навчання 5-го вересня. Про що заклад освіти видасть відповідний наказ. Відтак в електронному кабінеті вступника статус заяви має змінитися на «Включено до наказу».

Якщо вступник не виконає вимоги до зарахування до 18-ї години 31 серпня, то його рекомендація на бюджет анулюється, а заява набуде статусу «Виключено зі списку рекомендованих».

Інформація про статуси заяв відображається в електронних кабінетах вступників, а також на сайті Вступ.ОСВІТА.UA.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *