Ганна Личко: 63 класи в 22 школах міста перебувають на самоізоляції

17 вересня під час сесії міськради начальниця управління освіти міськради Ганна Личко розповіла, що станом на сьогодні на самоізоляції перебуває 63 класи в 22 школах міста.

– Найбільша кількість класів на самоізоляції в Інгульському та Корабельному районах. Вже з’явилися такі класи і в інших районах міста. Механізм відправлення такий: головними в цьому питанні є епідеміологи. Коли ми отримуємо інформацію, що є хвора дитина, до закладу виїжджає епідеміолог, проводить дослідження та встановлює контактних осіб. Перш за все, це діти, які навчалися в одному класі з хворим. Однак, якщо це 5-11 клас, на самоізоляцію йдуть і вчителі, які викладали в даному класі, а також учні тих класів, яким предмети викладав цей вчитель, – сказала Ганна Личко. – Термін самоізоляції 14 днів.

Загальна кількість хворих дітей 39 осіб, а працівників закладів освіти – 28.  

Начальниця управління відзначила, що після закінчення терміну самоізоляції дітям роблять ПЛР-дослідження. Був випадок, коли коронавірус підтверджений у дитини, яка не мала жодних симптомів захворювання.  

Ганна Личко закликала батьків уважно ставитися до здоров’я своїх дітей та за наявності ознак хвороби не відправляти до закладу освіти. На жаль, такі випадки теж мають місце. 

Рішення щодо закриття шкіл мають приймати епідеміологи. Якщо на комісію ТЕБ та НС буде винесена така пропозиція, її розглянуть та вирішать. Робота закладів освіти на час дії карантину та встановлених зон прописана в Постанові КМУ №641. Відповідно до внесених змін до цього документу, повна заборона роботи освітніх закладів на території регіону з “червоним” рівнем буде прийматися тільки спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС.

Відділ інформаційного забезпечення
департаменту міського голови

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *