Громадське обговорення: проєкт змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання

osvita.ua

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання зможуть складати додаткові тести за власний кошт.

Відповідна норма передбачена проєктом змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання, що винесений на громадське обговорення Міністерством освіти і науки.

Планується, що учасники ЗНО за умови оплати отримають право пройти тестування з більшої кількості навчальних предметів, ніж встановлено Міністерством освіти і науки.

Після схвалення проєкту змін Міносвіти спільно з Українським центром оцінювання якості освіти розробить відповідний порядок здійснення оплати за складання додаткових тестів. З огляду на комплексність питання про надання платних послуг бюджетними установами брати участь у платному ЗНО учасники зможуть не раніше 2022 року.

Ще однією важливою новацією стане зміна у визначенні оцінки за державну підсумкову атестацію випускників. Зокрема, результати державної підсумкової випускників, які не планують вступати до вишів, будуть визначатися без урахування рейтингового оцінювання. Результатом зазначеної зміни стане рейтингування лише тих вступників, які братимуть участь у вступній кампанії.

Громадське обговорення запропонованих змін триватиме до 21 грудня. Пропозиції та зауваження до проєкту можна надсилати на адресу [email protected].

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *