У Миколаєві продовжується термомодернізація дитячих садочків та шкіл

14 січня заступник міського голови з питань інновацій Дмитро Лазарєв провів виїзну робочу нараду на об’єктах соціальної інфраструктури міста. Разом з представниками департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій віцемер відвідав дошкільні навчальні заклади №123 та №87, а також школу №45.Спочатку Дмитро Лазарєв проінспектував хід робіт в дошкільному навчальному закладі №123 (“Синичка”) в Заводському районі, на вул. Радісній, 4. Там продовжується реалізація проєкту, що передбачає реконструкцію будівлі з термосанацією. Він вже виходить на фінішну пряму. Виконано чималий обсяг робіт: замінено покрівлю, утеплено цоколь, встановлені сучасні енергозберігаючі вікна та двері, утеплено фасад. До закладу прокладено нову теплотрасу, в будівлі встановили нові прилади опалення та підлогу з підігрівом.

Відповідно до проєкту, будуть встановлені теплові насоси. У приміщеннях мають намір облаштувати системи вентиляції, електроосвітлення, а також виконати оздоблювальні роботи кімнат, де проведено ремонт.

В дитячому садку № 87 (“Вишенька”) на замовлення департаменту енергетики, енергозбереження та впровадження інноваційних технологій здійснюється комплексна термомодернізація будівлі. Вона передбачає утеплення фасаду, покрівлі, встановлення енергозберігаючих вікон та приведення до ладу системи опалення. Вирішується питання протипожежної безпеки.

Школа №45 також зазнала позитивних змін, втім великий обсяг робіт ще має бути виконаний. У навчальному закладі замінено всі вікна на сучасні, енергозберігаючі, відремонтовані ганки, улаштовано вимощення навколо будівлі. Підрядники розпочали улаштування вентиляції в їдальні. Щоб здати об’єкт вчасно, необхідно вирішити питання своєчасного фінансування.  

Учасники виїзної наради обговорили питання щодо фінансування вказаних об’єктів. Результатом обговорення стало визначення джерел виділення бюджетних коштів, а також подальших кроків, необхідних для реалізації проєктів.

Як зазначив Дмитро Лазарєв, впровадження заходів з енергозбереження будівель – надзвичайно важливе завдання. Адже це, по-перше, тепло у класах. По-друге, економія споживання енергетичних ресурсів, а отже – бюджетних коштів.

– Поставлено завдання: зробити все можливе, аби три проєкти були повністю завершені до кінця поточного року. Будемо співпрацювати з управлінням освіти та депутатським корпусом. Впевнений, завдяки злагодженій співпраці  проблемні питання вирішимо, втілимо в життя заплановане. Головне – комфорт наших дітей, тому будемо активно працювати. – зазначив Дмитро Лазарєв. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *