Миколаїв шукає комплексне рішення для інформатизації освітнього простору

У Миколаєві пройшла Zoom-конференція, під час якої радниця Міністра цифрової трансформації України Яніка Мерило презентувала систему управління школами, яка об’єднує будинок, школу і самоврядування.

У конференції взяли участь заступник Миколаївського міського голови Дмитро Лазарєв, начальник управління освіти Ганна Личко та начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Дмитро Канарський, освітяни.

Яніка Мерило розповіла, що система електронної освіти активно працює в Естонії – країні, яка славиться рівнем діджиталізації та однією з найкращих систем освіти у світі, де учасники освітнього процесу давно користуються електронними журналами та щоденниками.

В свою чергу, Дмитро Лазарєв розповів, що Миколаїв наразі знаходиться на початку шляху інформатизації освітньої галузі.

«Ми знаходимося на початку шляху діджиталізації в сфері освіти. Наше завдання – вивчити широкий спектр продуктів, адже ми шукаємо комплексне рішення для інформатизації освітнього простору. Важливо також розуміти, наскільки презентована система здатна адаптуватися до українського контенту, чи є можливість додаткових функцій», – зазначив Дмитро Лазарєв.

Яніка Мерило розповіла, що інформатизована система в освітній сфері – це і цифровий  журнал, і електронний щоденник учнів. Батьки в реальному часі мають доступ до даних тільки своєї дитини. Вони бачать оцінки та зауваження, завжди в курсі домашніх завдань і тем пропущених уроків. Відповідно, і діти завжди знають домашні завдання та актуальний розклад.

Начальника управління освіти цікавила надійність збереження даних, способи доступу та захист даної системи.

Радниця Міністра цифрової трансформації зазначила, що Миколаїв завжди славився прогресивними змінами, тому вона буде рада допомогти міській владі доєднатися до процесу.

«Я дуже хотіла б, щоб Миколаїв, який завжди готовий до прогресивних змін, прийшов до нових, сучасних стандартів  інформатизації освітнього процесу і я буду цьому усіляко сприяти», – сказала Яніка Мерило.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *