Відкриття класів з дистанційною формою навчання

З 1 вересня 2021 року в Миколаєві запроваджується  пілотний проєкт щодо відкриття класів з дистанційною формою навчання на базі 3 закладів освіти: ЗОШ №57 (5-9 класи), класичний та морський ліцеї (10-11 класи). Цей проєкт підтриманий більшістю членів Муніципальної ради з питань освіти при Миколаївському міському голові на засіданні 10 березня 2021 року.

Яким нормативним документом регламентується відкриття класів з дистанційною формою навчання? Наказом МОН від 08.09.2020 №1115 «Деякі питання організації дистанційного навчання».

Для яких учнів організовується дистанційне навчання? Першочергове право на дистанційне навчання матимуть учні, які за станом здоров’я не можуть відвідувати навчальні заняття в закладі; мають хронічні захворювання; перебувають на сімейній (домашній) формі навчання; проживають (перебувають) за кордоном (для громадян України); обдаровані діти, які потребують навчання за індивідуальним графіком.

Обов’язковою умовою є відсутність медичних протипоказань до занять із комп’ютерною технікою.

Як здійснюється зарахування (переведення) на дистанційну форму здобуття освіти? Зарахування (переведення) учнів на дистанційну форму здійснюється, як правило, до початку навчального року або семестру (триместру) навчання. За наказом керівника закладу освіти на підставі особистої заяви повнолітньої особи або одного з батьків. У заяві підтверджується наявність в учня умов для дистанційного навчання в синхронному та асинхронному режимах, зокрема доступу до мережі Інтернет, персонального комп’ютера (з можливістю використання засобів аудіо-, відеоконференцзв’язку).

Яка кількість учнів у класі? Класи будуть відкриті за наявності не менше 27 учнів.

Наразі вищезазначені заклади розробляють положення про класи з дистанційним навчанням та готують зміни до установчих документів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *