Затверджені нові протиепідемічні заходи для закладів освіти

osvita.ua

Міністерством охорони здоров’я затверджені нові протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням COVID-19.

Відповідну постанову підписано головним державним санітарним лікарем України Віктором Ляшко.

Документом визначені обов’язки суб’єктів, що відповідають за влаштування та утримання закладів освіти, з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації.

Дія документа поширюється на заклади позашкільної, загальної середньої, професійної, фахової передвищої та вищої освіти.

Нова редакція постанови щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти містить вимоги щодо організації освітнього процесу, покладених на керівників та працівників закладів освіти в період карантину.

Окрім того, документом визначено вимоги до організації харчування в закладах освіти, вимоги до транспорту, який перевозить дітей та працівників, а також вимоги до поводження з використаними засобами індивідуального захисту.

Попередня постанова МОЗ про протиепідемічні заходи у закладах освіти, що була ухвалена напередодні початку навчального року, визнана такою, що втратила чинність.