Серпневі зустрічі з керівниками закладів освіти м. Миколаєва

25 серпня 2021 року у приміщенні міського Будинку вчителя відбулося засідання колегії управління освіти та нарада керівників закладів освіти м. Миколаєва.

У своїй доповіді «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти у 2020/2021 навчальному році, стан підготовки до 2021/2022 навчального року та визначення пріоритетних завдань» начальник управління освіти Ганна ЛИЧКО акцентувала увагу на необхідності якісної підготовки закладів освіти до початку нового навчального року. Проаналізований кадровий склад педагогічних працівників закладів освіти, можливості поглибленого і профільного вивчення предметів здобувачами освіти. Також приділена увага роботі освітніх закладів на дистанційній формі навчання із забезпеченням доступу до якісної освіти усіх вихованців і здобувачів освіти. Акцентована увага на виконання постанови КМУ щодо відвідування закладів освіти здобувачами освіти та проведення в закладах освіти масових заходів за умови наявності у 80% працівників документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (у разі встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки).

Звернули увагу на стан мережі закладів освіти на 2020/2021, який свідчить про необхідність поступового процесу її оптимізації: перепрофілювання санаторних груп у групи загального розвитку, у мікрорайонах міста з компактним розташуванням закладів загальної середньої освіти відкривати 10-ті класи у закладах з потужністю не менше 800 осіб тощо.

Спеціалістами управління освіти зроблено акцент на підготовку підпорядкованих їм закладів до початку 2020-2021 навчального року, аналіз матеріального забезпечення закладів освіти, виділення коштів на поточні і капітальні ремонти.

Наприкінці серпневої зустрічі начальник управління Ганна ЛИЧКО  висловила слова вдячності керівникам закладів освіти, педагогічним колективам, усім учасникам освітнього процесу за якісну підготовку до нового навчального року і створення безпечного і комфортного освітнього середовища і побажала витримки, сил, здоров’я, успіхів у вирішенні питань організованого початку нового навчального року.