Герої не вмирають: у Миколаєві відкрили пам’ятні дошки військовослужбовцям Андрію Грабарю та Сергію Простякову

У Миколаєві відкрили меморіальну дошку 25-річному Андрію Грабарю, командиру відділення десантно-штурмового взводу батальйону морської піхоти 36-ї окремої бригади морської піхоти Збройних Сил України. Пам’ятний знак встановили на фасаді школи №28 – у закладі, де навчався полеглий Герой.
Андрій Грабар – учасник Антитерористичної операції на сході України та Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей з 2015 року. Учасник боїв у Приазов’ї, зокрема на Широкинському напрямку. Загинув 19 березня 2021 року, перебуваючи на бойовому посту, внаслідок масованого мінометного обстрілу позицій Збройних сил України російськими найманцями: ворожа міна пробила захист спостережного пункту.
 
На фасаді гімназії №49 відкрили пам’ятну дошку військовослужбовцю ЗСУ Сергію Простякову. Приурочили подію до Дня захисників і захисниць України.
3 серпня 2016 року під час виконання бойового завдання Сергій отримав складне поранення. За його життя у маріупольській лікарні медики боролися майже тиждень, але серце Героя не витримало. Хлопцю було лише 34 роки, у нього залишилися батьки та молодший брат.
На церемонію відкриттів прийшли рідні, друзі, бойові побратими, школярі і вчителі.
Присутні вшанували пам’ять військовослужбовців хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальних дошок.