Нарада керівників закладів загальної середньої освіти м. Миколаєва

Сьогодні, 22 жовтня 2021 року, відбулася нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти м. Миколаєва у форматі відеоконференції за допомогою платформи Zoom. У роботі наради взяв участь депутат Миколаївської міської ради Дмитро СІЧКО, за ініціативою якого стало можливим виділення додаткового фінансування закладів освіти в розмірі 50-100 тисяч гривень на кожну школу.

Ганна Володимирівна, начальник управління спільно з керівниками закладів освіти обговорила питання щодо готовності установ до опалювального сезону 2021-2022 рр. Пуск тепла в закладах дошкільної освіти розпочнеться з 23 жовтня, а в закладах середньої освіти з 1 листопада. Якщо температура у приміщенні буде  нижче нормативної (17t) заклад має право розпочати освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання; для учнів 1 класів рекомендовано додаткові канікули.

З огляду на стрімкий ріст захворюваності, начальник управління  наголосила на важливості дотримання карантинних вимог, зокрема у закладах освіти – носіння масок, дотримання дистанції та вакцинації працівників.

Ганна Володимирівна подякувала тим керівникам закладів, в яких працівники 100% отримали хоча б одну дозу вакцинації (4 заклади) та 80% і більше (25 закладів) пройшли повний курс вакцинації (мають 2 дози). Проте зазначила, що 3 заклади ще не подолали рубіж 80% вакцинації.

Учасників наради проінформовано щодо особливостей курсової перепідготовки педагогічних працівників у 2022 році, а також ознайомлено з графіком проведення І-ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів.

Керівники закладів освіти отримали відповіді на хвилюючі їх питання.