В Україні запустили мобільний додаток для допомоги жертвам домашнього насильства

vseosvita.ua

Головна функція застосунку – прямий зв’язок з Національною поліцією України.

В Україні презентували перший мобільний застосунок «WhiteRibbonUA» для захисту жінок і дітей від домашнього насильства. Додаток запустило Українське представництво Міжнародного громадського руху проти насильства «Біла стрічка».

Застосунок має три основні функції: екстрена допомога жертві, ведення обліку фактів та надання інформації для виявлення ознак домашнього насильства.

Головна функція застосунку – прямий зв’язок з Національною поліцією України. Це дає змогу жертвам домашнього насильства миттєво повідомити правоохоронців про небезпечну ситуацію.

! У додатку «WhiteRibbonUA» зібрані усі номери телефонів для екстреного виклику і є можливість знайти найближчий центр підтримки, поліцейський відділок чи службу екстреної допомоги.

Крім того, у застосунку передбачили бібліотеку для виявлення домашнього насилля:

  • інформація про типи насилля та приклади домашнього насильства;
  • тест про стан стосунків «Я в небезпеці»;
  • керівництво з інтернет-безпеки;
  • матеріали про форми сімейного насильства, види підтримки, поради, як вийти з насильницьких стосунків.

Посол доброї волі організації Тетяна Расмус зазначила, що застосунок має стати додатковим захистом від кривдника, якщо той перевіряє телефон жертви. «WhiteRibbonUA» має дизайн, який нагадує календар для місячного циклу жінки. Щоб активувати застосунок та покликати на допомогу, необхідно затримати палець на верхній іконці застосунку, де з’явиться приховане меню.

Додаток можна завантажити з AppStore або Google Play.

Запрошуємо освітян до участі в онлайн-конференції «Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритми реагування», яка відбудеться 30 листопада 2021 року об 11:00.

Під час онлайн-конференції педагоги зможуть:

1. Актуалізувати знання про види насильства та способи реагування на нього.

2. Ознайомитесь зі специфікою роботи щодо подолання та протидії насильству.

3. Отримаєте практичні інструменти та прийоми роботи з профілактикою насильства серед учнів.

4. Висвітлити шляхи взаємодії та реакції різних учасників освітнього процесу на прояви насильства в закладі освіти та поза ним.

Долучайтесь до конференції: https://vseosvita.ua/conference/12

Матеріал, який вас може зацікавити: Стартувала Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства»: як проінформувати учнів та провести тематичні уроки

Журналістка: Старовойт Ольга Валеріївна