Нові звершення юних туристів-краєзнавців БДЮТ Заводського району м. Миколаєва

З 16 по 20 травня 2019 року в урочищі Мар`ївське Баштанського району Миколаївської області відбувся обласний зліт-змагання юних туристів-краєзнавців. Команду Заводського району представляла делегація Будинку дитячої та юнацької творчості (керівники Сасюк С.Г., Осадча К.Г.).

До складу команди ввійшли: Ложенко Катерина (капітан), Якубець Костянтин, Зеленська Олександра, Кириллова Владислава, Осадчий Сергій, Лемішко Дмитро, Дериволков Денис та Петров Ігор.

Змагання складалися з ряду видів, серед яких: «Експедиційно-краєзнавчий маршрут» (ЕКМ), «Спортивне орієнтування», «Творчі майстерні», «Конкурсна програма».

ЕКМ передбачав проходження командою дистанції по пересіченій місцевості та знаходження контрольно-залікових станцій із використанням різних видів орієнтування на місцевості, подолання технічних етапів, виконання теоретичних та практичних завдань на контрольно-залікових станціях з різних видів краєзнавства (історичного, географічного, екологічного, археологічного, етнографічного, геологічного).

Конкурсна програма включала ряд конкурсів: «Конкурс-презентація»; «Конкурс на кращий табір»; «Інтелектуальна вікторина», «Етнографічний конкурс».

На вид змагань «Творчі майстерні» делегація представляла звіти про пошуково-дослідницьку роботу, які є підсумком колективної праці за 2017-2019 роки, за напрямами: історичне краєзнавство; етнографія; археологія та культура рідного краю; географічне краєзнавство; екологічне краєзнавство; геологія.

Команда БДЮТ Заводського району виборола І місце у видах «Спортивне орієнтування», «ЕКМ», «Творчі майстерні» та ІІ місце у виді «Конкурсна програма» та посіла І місце у загальнокомандному заліку.

Заклад висловлює слова подяки учасникам команди, батькам, гімназії №41 (директор Масюта Л.Ю.), ЗЗСО №34 (директор Лесіна Т.А.) юридичному ліцею (директор Парамонова Т.В.), МОЦТКЕ УМ (директор Андрійчук Т.Г.) та Головній суддівській колегії змагань за професіоналізм та об’єктивність, а також Карцеву В’ячеславу Миколайовичу за матеріальну підтримку та Генеральному директору ООО «ДССК» Булгакову Ю.В. за надання транспорту для перевезення команди.