Вітаємо юних науковців міської станції юних техніків!

З 9 по 11 лютого 2022 року в Миколаївському відділенні Малої академії наук України проходив конкурс-захист науково-дослідницьких робіт у якому брали участь молоді учні-науковці, вихованці гуртка МАН (фізика) міської станції юних техніків м.Миколаєва. За результатами конкурсу троє учнів стали переможцями ІІ етапу конкурсу-захисту:
Гуртова Юлія – І місце у секції «Експериментальна фізика», тема роботи: «Дослідження розподілу вуглецевих нанотрубок та його впливу на властивості полімерних матеріалів»;
Бреженюк Владислав – І місце у секції «Матеріалознавство», тема роботи: «Полімерні нанокомпозитні матеріали із антимікробними властивостями»;
Гуртова Юлія – І місце у секції «Технологічні процеси та перспективні технології», тема роботи: «Розробка технології стабілізації вуглецевих нанотрубок у полімерній матриці».
Свої науково-дослідні роботи переможці виконували на базі лабораторії нанокомпозитних матеріалів Чорноморського національного університету імені Петра Могили з використанням унікального сучасного наукового обладнання під керівництвом доктора фізико-математичних наук, професора Лисенкова Едуарда Анатолійовича. Самі наукові роботи є частиною комплексних наукових досліджень, які проводяться в лабораторії у рамках двох держбюджетних тем.
Молоді науковці представлятимуть Миколаївську область на ІІІ (всеукраїнському) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.
У конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт також взяли участь юні науковці, вихованці гуртка МАН (астрономія) міської станції юних техніків м. Миколаєва під керівництвом Гузія Сергія Сергійовича, кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри фізики Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського. За результатами конкурсу двоє вихованців стали призерами ІІ етапу конкурсу-захисту:
Гісіна Вікторія — ІІ місце у секції «Астрономія та астрофізика», тема роботи: «Сузір’я та зоряна карта у стародавньому Китаю. Історія створення та порівняння з сучасністю»;
Кудрич Олександр — ІІ місце «Аерофізика та космічні дослідження Аерофізика та космічні дослідження», тема роботи: «Створення інтерактивної світлодіодної моделі зоряного неба північної півкулі».

Вітаємо юних науковців із перемогою та бажаємо майбутніх перемог!