Додаткові навчальні матеріали та завдання для 31-го тижня 1-го класу НУШ за темою «Моя родина»

Сайт «Розвиток дитини» пропонує додаткові навчальні матеріали та завдання для 31-го тижня 1-го класу Нової української школи за темою «Моя родина»

Створюємо комікси. Це завдання допоможе дитині на мить стати художником та створити власний комікс. Воно містить два малюнки, на яких зображено початок та завершення історії про господиню та вечерю. Дитині пропонується придумати, як розвивалися події в історії. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме образне мислення, уяву та фантазію, розширить словниковий запас, потренує навички читання та письма, придумуючи репліки героїв.

Розмірковуємо про щасливу родину. Завдання сприятиме розвитку власного індивідуального потенціалу дитини, вмінню взаємодіяти зі світом, спонукатиме до думок про відносини в родині. Дитині пропонується обрати, що, на її думку, робить родину щасливою. Вибрані слова потрібно обвести, зайві – закреслити. Щасливу родину пропонується намалювати.

Святкова математика: обчислювання в межах 100. Це завдання допоможе дитині опанувати додавання й віднімання чисел у межах 100, розвинути увагу й кмітливість. Дитині пропонується розв’язати приклади й дізнатися, яка свічка підходить для кожного торту. Свічки з тортами потрібно з’єднати лініями.

Портрет у промінцях: пізнаємо себе й своїх рідних. Це завдання сприятиме розвитку емоційного інтелекту, мовленнєвої культури дитини, усвідомленню індивідуальності, гідності й неповторності кожної людини. Дитині пропонується подумати про свої особисті риси й якості. Слова-характеристики потрібно записати на сонячних промінчиках. Також пропонується намалювати сонечка для своїх рідних і написати на промінчиках їхні характеристики.

Творче завдання «Моя матуся». Це творче завдання допоможе дитині створити чудове привітання до Дня матері, власноруч намалювавши портрет найріднішої людини та написавши слова, що характеризують маму найкращим чином. За умовами завдання, дитина повинна намалювати зображення мами в сердечку, розташованому посередині аркуша, та вписати слова у спеціальних місцях – різноманітних малюнках навколо.

Головоломка «Знайди слова» до Дня Матері. Це завдання-головоломка допоможе дитині повторити правопис слів, тематично пов’язаних із Днем Матері, потренувати увагу та пам’ять, а також навички читання. У завданні дитині пропонується поле з багатьма літерами, яке вона повинна уважно роздивитись і знайти на ньому п’ятнадцять слів, що мають безпосереднє відношення не тільки до вищевказаного свята, а й до кожної мами.

Тематичний лабіринт до Дня Матері. Це тематичне завдання пропонує дитині допомогти маленькому білченяті прокласти шлях лабіринтом, щоб дістатись до своєї матусі та подарувати їй букет квітів. Як і кожний лабіринт, завдання допомагатиме дитині розвивати довільну увагу, логічне й просторове мислення, а також учитиме досягати цілей, не дивлячись на певні труднощі та перешкоди.

Беремо інтерв’ю в улюбленої родини. Цей комплект завдань допоможе дитині краще пізнати своїх рідних, дізнатися про їхні смаки та вподобання, а також про погляди на важливі світоглядні питання, дізнатися про події, що мали велике значення в їхньому житті, та літературні твори, що вразили їх найбільше та залишили глибокий слід у душі й серці, крім того, допоможе дитині отримати корисні й мудрі життєві поради.

Склади таблицю додавання. Це завдання допоможе дитині покращити та закріпити навички додавання та надалі слугуватиме наочним матеріалом, користуючись яким, вона залучатиме зорову пам’ять і запам’ятовуватиме суми двох чисел в наданому діапазоні. У завданні дитині необхідно заповнити всі клітинки на перетинах рядків і стовпців, додаючи відповідно розміщені числа.

Рахунок до 10: малюємо вікна в будиночках. Це завдання допоможе дитині опанувати рахунок у межах 10, орієнтуючись на кількісне й цифрове зображення, розвинути математичне мислення, увагу та кмітливість. Дитині пропонується намалювати віконечка в будиночках. Цифри на даху зорієнтують, скільки віконечок потрібно намалювати.

Детальніше…