А пам’ять наша вічна буде (ЗЗСО №28)

Пролетіло 74 роки, мов на крилах журавлів, але в пам’яті залишаються події тих літ. Вони живуть у спогадах бійця, в суворому монументі. І нехай зостанеться в пам’яті наших учнів подвиг тих людей, які захищали рідну землю від німецько-нацистських окупантів, про тих людей, які допомагали відвоювати цю перемогу, працюючи день і ніч у тилу.

8 травня в ЗЗСО №28 відбулася святкова лінійка присвячена Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги, на яку за доброю традицією завітали почесні гості – члени Ради ветеранів заводу «Зоря-Машпроект» Дорофеєв Борис Олексійович та Осипов Микола Іванович. Вони поділилися своїми спогадами про жахливі повоєнні роки, побажали усім учням і вчителям мирного неба над головою й щасливого майбутнього. Учні школи від щирого серця привітали з перемогою ветерана Другої світової війни, засновника шкільної кімнати Бойової слави Пономаренка Івана Антоновича.

Сльози на очах викликали пісні та вірші, які лунали у цей день від учнів нашої школи, а саме: пісні «Діти на землі» у виконанні учениці 6-В класу Борулько Дар’ї, «Вірю» у виконанні учениці 8Б класу Троашкальової Ольги, танок “НЕ твоя війна” у виконанні учнів 8-А, 8Б, 10 Б класів і вірші від учнів 5Б класу.

Протягом тижня учні школи брали участь в акціях «Букет ветерану», «Милосердя». У закладі пройшла ціла низка заходів: екскурсія по музею Бойової слави (для учнів 6-х класів), тематичні виховні години.

9 травня 1945 року – ця дата закарбується у серцях нашого народу на віки. Адже саме цього теплого травневого дня над чистим небом запалали салюти перемоги. Із року в рік український народ відзначає свято Дня Перемоги з трепетом у серці та сльозами на очах. Нащадки свято бережуть пам’ять про подвиг свого народу.

Шановні ветерани! У день річниці славної Перемоги бажаємо вам міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє рідного міста і нашої України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир і добробут!

Прес-центр школи