Свято матері та родини в Першій українській гімназії

З покоління в покоління для кожного з нас мама та батько – найголовніші люди на Землі, які все зрозуміють, завжди пожаліють і будуть самовіддано любити, незважаючи ні на що. Мама… Це перше слово, яке з радісною усмішкою вимовляє дитина. Мати – це те слово, яке найчастіше повторює людина в хвилини страждання і горя. Матуся, Мама, ненька! В історії нашого народу мати завжди була і залишається високим моральним авторитетом, невтомною і самовідданою берегинею наших звичаїв, традицій, духовності. Тому й не дивно, що всі світлі празники українці відзначають навесні, серед яких: День Матері, яке святкуємо у другу неділю травня, цьогоріч 12 травня, та Міжнародний день сім’ї (15 травня). Сьогодні, напередодні традиційних українських свят, уся гімназійна родина провела улюблене свято  наших батьків, бабусь, дідусів та гімназистів – свято Матері і Родини.

Усіх присутніх зі святом привітали Народний депутат України Кремінь Т.Д., голова адміністрації Центрального району Миколаївської міськради Береза О.Д. і вручили подарункові набори матусям учнів, які виявили особливі успіхи у цьому навчальному році, серед яких були багатодітні родини. Переможцям олімпіад, різних творчих та інтелектуальних конкурсів, спортсменам та активним учням у житті гімназії було вручено солодкі подарунки.

На святі були присутні гості: хоровий колектив «Барви», керівник Парфентьєва І. П., доцент кафедри музичного мистецтва МНУ імені В. О. Сухомлинського, кандидат педагогічних наук (подарували нашим матусям дві українські ліричні пісні); Раїса Миколаївна Шпак, голова обласного відділення «Союзу українок» (розповіла про співпрацю із колективом гімназії щодо духовності, благодійництва та привітала учасників свята з Днем матері).

У цей день на сцені Палацу творчості учнів лунали пісні про маму та батьків у виконанні капели бандуристів «Україночка» (керівник Усова Наталія), вокальних ансамблів «Джерельце», “Краяни” та хорового колективу (керівник Козка Тетяна). Вкотре усіх порадували чудові композиції танцювального колективу «Дивоцвіт» (керівник Дмитрієва Вікторія). Батьки, учителі, гості, гімназисти мали змогу насолодитися виступом театрального колективу «Зорі» (керівник Чорнозуб Євген). Учнівські колективи 1(5)-х, 2(6)-х, 3(7)-Б, 4(8)-х, 5(9)-А, 6(10)-х класів підготували змістовні та цікаві виступи.

Директор гімназії Бережний С.В. привітав усіх матусь з Днем матері, а всі родини з прийдешнім Міжнародним днем сім’ї та подякував активним учасникам свята.

Щастя, здоров’я, радості, добробуту кожному з учасників освітнього процесу нашої гімназії!

Усі сім’ї гімназистів та гості традиційного заходу в подарунок отримали святковий номер газети “Гімназійна родина”. На свято завітали журналісти з ТРК “Сатурн” для підготовки телесюжету про наше дійство.

Прес-центр гімназії