ЗЗСО №31 – у програмі «Демократична школа»  

11 березня в Миколаївській ЗОШ 31 відбулась перша зустріч з тренерками Програми «Демократична школа» Ольгою Худенко та Ольгою Стребною. На захід були запрошені учні, педагоги,батьки, представники громади, депутат Миколаївської міської ради Карцев С.М., представниця ГО «Ти ж юрист» Жегунова Аліна, методист НМЦ Селецька Т.В., представники ЗМІ.
Під час зустрічі тренерки познайомили присутніх з Програмою, її цілями та етапами реалізації IV хвилі програми “Демократична школа”. Запрошені учасники мали змогу висловити своє бачення шкільної демократії та демократичного середовища в нашому закладі. З допомогою тренерок нам вдалось сформувати розуміння цінностей, покладених в основу Програми.
Під час тренінгу з Ольгою Худенко, учасники, виконуючи вправу «Три виміри», ознайомились із сферами демократичної школи. З тренеркою Ольгою Стребною учасники виконали вправу «Узи співпраці», за допомогою якої на практиці переконались у важливості вміння та бажання домовлятись, чути один одного, спілкуватися у неконфліктний спосіб.
Ми вдячні тренеркам Програми за цікаві та пізнавальні вправи, а також всім учням, педагогам,батькам, представникам громади, які сприяють творенню історіі змін в нашій школі!

Про нашу участь в міжнародному проекті пишуть в “Николаевские известия” читати

Детальніше…


19 квітня відбулась друга зустріч ініціативної групи ЗОШ 31 із тренерами Програми «Демократична школа». Представники учительського, батьківського, учнівського колективів та представники громадської організації «Ти ж юрист» працювали над розробкою плану роботи на наступний навчальний рік відповідно до втілення засад демократії.

Детальніше…