Правильні відповіді на завдання тесту зовнішнього оцінювання будуть опубліковані у п’ятницю, 24 травня

У четвер було проведено обов’язкове для усіх учасників зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, результати якого зараховуватимуться як державна підсумкова атестація навчального курсу з української мови, а також як вступний тест для бажаючих вступати до закладів вищої освіти у цьому році.

Максимальна кількість тестових балів за виконання частини тесту «Українська мова» дорівнює 68 тестовим балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури дорівнює 104 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання у п’ятницю, 24 травня,будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту. Див. розділ Відповіді на тести ЗНО.

Таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до12 балів з української мови та таблиця переведення тестових балів з української мови і літератури у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів будуть опубліковані за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО, що відбудеться не пізніше 13 червня.

Результати тестування з української мови і літератури будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 14 червня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 робочих днів (з урахуванням дня проведення тестування) подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Додаткова сесія ЗНО з української мови і літератури відбудеться 3 липня.