Поріг тесту ЗНО з історії України склав 27 балів

21 червня експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти встановила поріг «склав/не склав» для зовнішнього незалежного оцінювання з історії України, який у 2019 році дорівнюватиме 27 тестовим балам. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання комісії.

Усі учасники тестування, результат яких дорівнює або є вищим за визначений поріг, матимуть можливість використати отримані результати під час участі у цьогорічній вступній кампанії до закладів вищої освіти.

Кількість учасників ЗНО, які не склали тест з історії України складає 36 079, що дорівнює 16% від загальної кількості учасників тестування.

22 червня будуть оголошені результати, що отримані учасниками зовнішнього незалежного оцінювання з історії України та ухвалені таблиці відповідності тестових балів рейтинговій оцінці за шкалою 100-200 балів.

Як відомо, результати ЗНО з історії України також будуть враховані, як державна підсумкова атестація з історії України. Відповідно, експертна комісія затвердить таблицю відповідності тестових балів оцінкам за шкалою 1-12 балів.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна було отримати правильно виконавши всі завдання тесту, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 47 балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна було набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи – 94 бали.