Вітаємо! Колектив ЗОШ 31 виборов можливість брати участь в інноваційному освітньому проєкті всеукраїнського рівня

Вітаємо наш колектив із перемогою у другому турі конкурсу на участь в інноваційному освітньому проєкті всеукраїнського рівня «Науково-методичні засади формування м’яких навичок в учнівства початкової, середньої і старшої школи шляхом використання соціально-емоційного та етичного навчання»!

Із 182 заклади освіти, які подали заявки, обрано лише 25 шкіл, і одна з них – НАША!

ДОВІДКА

Університет Еморі (англ. Emory University; http://www.emory.edu) — приватний дослідницький університет США з майже двохсотлітньою історією, заснований в Оксфорді, а нині розташований в Атланті, штат Джорджія. Місія університету полягає у «створенні, збереженні, навчанні та застосуванні знань на службі людству», а одним зі його відомих випускників є Павло Шеремета, український менеджер-економіст, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи (KMBS), колишній президент Київської школи економіки, засновник та колишній директор Школи управління УКУ, міністр економічного розвитку і торгівлі України у 2014 році.

Соціально-емоційне та етичне навчання (Social Emotional and Ethical Learning; https://seelearning.emory.edu) – це інноваційна освітня програма, спрямована на розвиток загальнолюдських цінностей в гармонії з будь-якими культурними, релігійними чи іншими переконаннями. Застосовуючись в освітньому процесі, вона забезпечує кращі результати навчання, формування конкретних соціальних навичок (у т.ч. так званих навичок 21 століття – зокрема кооперації, комунікації, критичного мислення й креативності), попередження цькуванню та більш щасливе життя загалом.

Ініціатива EdCamp народилася в 2010 році в США. Американські вчителі і вчительки вирішили створити альтернативний державному спосіб підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагогів. З тих пір рух EdCamp поширився у 44 країнах, однією з перших країн, яка приєдналася до цієї ініціативи, стала Україна. У 2019 році формат EdСamp увійшов до світового рейтингу HundrED.

Громадська організація «ЕдКемп Україна» (або Спільнота відповідального вчительства EdCamp Ukraine; https://www.edcamp.org.ua)має на меті покращення кваліфікації шкільних педагогів, підвищення статусу вчительок і вчителів та загалом реформування системи освіти України. Сьогодні EdСamp Ukraine є найбільшим незалежним освітянським рухом у країні, до нього вже приєдналися 20 000 прогресивних педагогів. Однією з ключових подій руху є щорічна загальнонаціональна (не)конференція EdCamp Ukraine, що збирає близько тисячі вчителів і вчительок та освітніх експертів і експерток з України та 20 країн світу. Щомісяця регіональні (не)конференції (міні-едкемпи) проходять у різних закладах освіти по всій Україні, з моменту створення спільноти у 2015 р. у регіонах відбулося 147 подій для місцевих громад.

Громадська служба миру – GIZ Україна (GIZ Civil Peace Service Ukraine; https://www.giz.de) – одна з програм організації Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, що підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини на шляху демократичних перетворень з 1993 року. Станом на 31.12.2017 року 284 національних і 55 іноземних фахівців, а також 1 радник з розвитку представляють GIZ в Україні. Крім того, 13 інтегрованих, а також 13 реінтегрованих експертів працюють безпосередньо в українських органах управління, торгово-промислових палатах, університетах та неурядових організаціях.

.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *