МОН призупинило дію грифу для курсу «Основи сім’ї»

Висновки громадської антидискримінаційної експертизи курсу «Основи сім’ї», який використовується як предмет за вибором у 10-11 класах, невідкладно розгляне Науково-методична рада з питань освіти. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Як відомо, торік, за результатами розгляду авторських матеріалів, Науково-методична рада з питань освіти прийняла рішення про схвалення курсу «Основи сім’ї» з можливістю подальшого використання у школах.

Разом з тим, у серпні 2019 року, після впровадження курсу, до МОН звернулась група батьків із проханням здійснити антидискримінаційну експертизу курсу або надати висновок, що така експертиза здійснювалась перед затвердженням і впровадженням курсу.

На думку батьків, окремі положення та цитати цього курсу видаються такими, що суперечать чинному законодавству та Конституції України. Оскільки законодавство не передбачає обов’язкової антидискримінаційної експертизи навчальних матеріалів, що використовуються за вибором, для експертної оцінки були залучені громадські експерти.

У листопаді 2019 року юридичний департамент МОН розпочав вивчення 5 незалежних експертних висновків щодо курсу.

Також Міністерство освіти і науки направило ці висновки на розгляд профільної ради з проханням ухвалити об’єктивне рішення щодо курсу.

«До моменту, поки Науково-методична рада з питань освіти не прийме рішення, МОН просить призупинити дію схвалення курсу для шкіл», – наголосили в відомстві.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *