Педагогічні читання в ЗОШ №56

21 грудня 2019 року в ЗОШ №56 відбулися педагогічні читання «Виховання громадянина і патріота у творчій спадщині В.О. Сухомлинського», спрямовані на системне вивчення, широку пропаганду і впровадження ідей В.О. Сухомлинського щодо громадянського виховання.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулася директор школи Мазур О.М., яка зауважила, що спираючись на творчість великого Педагога, враховуючи вимоги сьогодення, у процесі навчання й позакласної роботи заклад освіти реалізує головне своє завдання – виховати людину, патріота, справжнього громадянина незалежної України.

Заступник директора Орленко Л.С. запропонувала переглянути відеофільм про діяльність мудрого наставника, а після перегляду вчителі розв’язали кросворд за змістом відео й озвучили  висловлювання про В.Сухомлинського.

Після вступної частини був організований КВЕСТ, під час якого присутні мали змогу потрапити в «школу батьківства» (керівники Орленко А.М., Головченко С.О.), «школу відповідальності» (Гонтарук Н.В., Стахун К.П.), «школу любові і краси» (Кузів Н.В., Гергишан І.С., Каур О.А.), де виконували різноманітні завдання з теми педагогічних читань.

На завершення було створено «Азбуку думок В.О. Сухомлинського», у якій вчителі відтворили  основні ідеї та погляди на громадянське виховання великого вчителя.

Проведений захід ще раз засвідчив, що спадщина В.О. Сухомлинського актуальна і сьогодні, оскільки спрямована на життєвість, справжність людини. «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі вічний слід», – так сказав великий гуманіст і педагог, і справді залишив вагомий слід в українській і світовій педагогіці.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *