МОН оновить перелік обладнання для STEM-лабораторій

Міністерством освіти і науки розроблений новий Типовий перелік навчально-методичного забезпечення, засобів навчання та обладнання для шкільних навчальних кабінетів і STEM-лабораторій. Проект документа винесений для громадського обговорення.

Типовий перелік, після його затвердження, визначатиме вимоги до навчально-методичного забезпечення, засобів навчання та обладнання, якими можуть бути обладнані навчальні кабінети і STEM-лабораторії, з урахуванням вимог новітніх освітніх технологій і методів навчання.

У МІністерстві освіти зазначають, що новий типовий перелік розроблено з метою забезпечення комплектування шкільних навчальних кабінетів і STEM-лабораторій сучасним обладнанням для використання його учасниками освітнього процесу.

Проектом документа пропонується осучаснити вимоги до засобів навчання та обладнання, що має надати можливість зацікавити здобувачів повної загальної середньої освіти у навчанні.

Також планується, що шкільні STEM-лабораторії стануть тими навчальними кабінетами, які будуть оснащені сучасними засобами навчання та обладнанням, для залучення школярів до навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, конструкторської, винахідницької та пошукової діяльності.

Пропозиції та зауваження до проекту Типового переліку можна надсилати до 7 лютого 2020 року на електронну адресу [email protected] з темою повідомлення «STEM».

ПРОЕКТ ТИПОВОГО ПЕРЕЛІКУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *