Курс «Алгоритмічні основи програмування» для учнів 9-11 класів

Науково-методичний центр розпочинає  впроваджувати щомісячний базовий курс «Алгоритмічні основи програмування» для учнів 9-11 класів (тривалістю 4 заняття).

Розглядатимуться базові алгоритмічні конструкції, такі як: поняття програми, змінна, присвоювання, умовний оператор, оператор вибору, три види циклів (з передумовою, з післяумовою, з параметром), підпрограма (функція). Мова програмування, що використовується – JavaScript. Як результат, кожним учасником буде створено дві власних програми-гри. Попередні знання для проходження курсу не потрібні. Курс розрахований на учнів з середнім рівнем знань з математики, які ніколи не займалися програмуванням. Проходження курсу дозволяє отримати базові знання з програмування, спробувати власні сили у цьому напрямку, зробити висновок щодо вибору професії.

Вхід на заняття є вільним, із собою учні повинні мати ноутбук, або планшет (пристрої мають бути заряджені для активної роботи протягом усього заняття, так як кількість електричних розеток є обмеженою).

Заняття проводяться на базі Міжнародного класичного університету ім. Пилипа Орлика (ауд. 3) о 15.30 в наступні дні:

05.02 12.02
19.02 26.02

 

Заняття проводитиме Гайша Олександр Олександрович, кандидат наук з інформаційних технологій, асоційований професор з фізики, лауреат Премії Президента України для молодих науковців, завідувач кафедри інженерних технологій МКУ ім. Пилипа Орлика.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *