ЗНО і ДПА з математики 2020: завдання та оцінювання

Під час визначення результату ЗНО враховуватиметься тестовий бал, отриманий за виконання завдань сертифікаційної роботи.

21 травня 2020 року відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики.

За інформацією УЦОЯО, випускники ЗЗСО, а також учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2020 році здобудуть повну загальну середню освіту, можуть вибрати математику для проходження ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Зміст сертифікаційної роботи з математики визначено відповідною Програмою ЗНО, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм з математики для загальноосвітніх навчальних закладів.

ертифікаційна робота з математики налічує 35 завдань різних форм:

  • з вибором однієї правильної відповіді (20 завдань),
  • на встановлення відповідності (4 завдання),
  • відкритої форми з короткою відповіддю (8 завдань),
  • розгорнутою відповіддю (3 завдання).

Під час визначення результату зовнішнього незалежного оцінювання з математики за шкалою 100–200 балів враховують тестовий бал, отриманий учасником за виконання всіх завдань сертифікаційної роботи. Визначення тестового бала здійснюється на основі схем нарахування балів за виконання завдань сертифікаційної роботи (Характеристика сертифікаційної роботи) та Критеріїв оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Характеристика сертифікаційної роботи:

Критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю:

У процесі визначення результатів ЗНО за шкалою 100–200 балів буде встановлено поріг «склав/не склав» – мінімальний тестовий бал, який за виконання сертифікаційної роботи може отримати учасник з мінімальним рівнем знань.

На основі тестового бала кожного учасника, який подолав поріг «склав/не склав», буде визначено його рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів.

Учасники, які подолають поріг «склав/не склав», зможуть узяти участь у конкурсному відборі до закладів вищої освіти.

Здобувачі повної загальної середньої освіти поточного року, які вибрали математику для проходження ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання, також отримають оцінку за шкалою 1–12 балів. У такому разі у процесі визначення результату буде використано тестовий бал, отриманий учасником за виконання завдань № 1–30, 33, 34.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики буде розміщено на інформаційних сторінках учасників до  12 червня 2020 року. 

Джерело: https://vse.ee/bmb

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *