На шляху до вибору професії

Щорічно перед практично всіма випускниками шкіл постає питання: «Ким бути?», «Яку професію обрати?», «До якого закладу вступити?», «Які іспити обрати?»
Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини – завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу і любові до професійної діяльності. Важливо, щоб школярі добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в місті, районі, регіоні. Для цього потрібно кваліфіковано інформування, поступове та цілеспрямоване ознайомлення зі світом професій за сучасними профорієнтаційними методиками.
З метою сприяння професійному самовизначення молоді, формуванню позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці, в нашій школі традиційно проводиться профорієнтаційний конкурс «Ерудити професій».
Школярі 9-11-х класів мали змогу більше дізнатися про найсучасніші професії, більш детально ознайомитися з поняттями «професія», «фах», «спеціальність» та навчитися розрізняти їх. Здобувачі освіти представляли професії поліцейського, модельєра, сантехніка, лікаря, перекладача та вчителя, рекламували їх, розповідали про переваги та недоліки, готували оригінальні інсценування, у яких намагалися показати всю суть тої чи іншої професії. Всі етапи конкурсу супроводжувалися яскравими номерами учасників, оригінальними костюмами, сучасними танками та піснями, презентаціями та відеороликами, плакатами та буклетами, оцінювало ж роботу компетентне журі. Як підсумок конкурсу всі команди було нагороджено почесними грамотами та солодкими подарунками.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *