Три освітні платформи для ефективного вивчення англійської мови

Цікаво, зручно і безкоштовно!

Вчити англійську мову можна роками, поступово накопичуючи словниковий запас, а можна опанувати базові правила граматики, ключові мовні конструкції або структурувати набуті знання впродовж 16 уроків.

Для навчання можна використовувати як класичні підручники, так і сучасні освітні платформи, що розроблені спеціально для цікавого навчання з елементами гри.

Пропонуємо 3 безкоштовні освітні платформи з великим функціоналом, які варто використовувати під час уроків та позаурочно.

Lingva.Skills 

Це масштабний вітчизняний соціальний проєкт для вивчення англійської мови онлайн. Його створено на базі Міністерства юстиції України у 2016 році за методикою відомого поліглота Віталія Зубкова.

Lingva.Skills надає такі можливості для користувачів:

  • курс побудований у такий спосіб, що можна починати навіть з нульового рівня, поступово опановуючи А1-А2-В1-В1+;
  • методика викладання орієнтована на формування звички активного і правильного використання мови в контексті повсякденного спілкування;
  • на платформі представлено 300 уроків, що містять понад 17 тис. різноманітних прикладів завдань;
  • система гейміфікації відображає особистий прогрес у навчанні та є додатковим мотиватором;
  • на платформі містяться вправи для опанування різних типів навичок – вивчення нових слів, сприйняття мови на слух, переклад, складання речень за шаблоном, засвоєння мовних конструкцій та інші. 

LingQ

Це унікальний ресурс, який дозволяє вивчати мови за оригінальною дієвою програмою, поєднуючи текстовий та аудіо формати навчання.

Платформа надає можливість, окрім англійської, вивчати ще близько 36 мов.

Перегляд можливий із субтитрами будь-якою мовою. Переваги LingQ над іншими безкоштовними платформами:

  • інтерфейс платформи можна адаптувати різними мовами, зокрема українською;
  • на сайті у вільному доступі містяться численні матеріали – бібліотека уроків, починаючи з початкового рівня, книги, відео, підкасти та інше; також на сайт можна імпортувати будь-які матеріали для перекладу та прослуховування;
  • сайт надає можливiсть обмінюватись знаннями з носіями інших мов; 
  • за кожну активність нараховуються бали, які відображаються на рейтингу, зростання словникового запасу позначається відповідним дорослішанням звірятка на аватарі;
  • на сайті завантажено понад 1000 годин аудіо файлів, кожен з яких супроводжується текстовим дублюванням;
  • у межах платформи можна брати уроки носіїв мови або самому навчати інших користувачів сайту на платній основі (тим самим можна заробляти внутрішню валюту сайту, яку можна або витрачати на додаткові опції або виводити).

Працювати з освітньою платформою можна як безпосередньо на сайті, так і завантаживши відповідні застосунки на GooglePlay чи AppStore.

«Поліглот 16»

Принцип платформи побудований за методикою відомого російського поліглота Дмитра Петрова, який став широко відомим після шаленого успіху реаліті-шоу «Полиглот. Выучим английский за 16 часов!». 

Програма освітньої платформи ідеально підійде для тих, хто починає вивчати англійську мову з нуля, а також стане корисним ресурсом для систематизації знань учнів початкових рівнів володіння іноземною мовою.

Як зазначають розробники платформи «Поліглот 16», програма дозволяє освоїти англійську на базовому рівні всього за 16 уроків. Приділяючи навчанню близько години щодня, можна у короткий термін опанувати базові правила граматики, вивчити необхідний мінімум слів та навчитися утворювати з них фрази для спілкування з носіями мови.

Переваги і можливості «Поліглот 16»:

  • сайт має зручну навігацію, усі освітні матеріали розподілені за відповідними розділами – уроки, вивчення слів, конспекти, алфавіт, вправи, генератор фраз;
  • кожен відеоурок триває близько 1 академічної години, до відеоматеріалів також безкоштовно надається конспект з опорними схемами та поясненням їхнього змісту;
  • до кожного уроку пропонуються озвучені слова для обов’язкового запам’ятовування, а також вправи зі складання конструкцій речень;
  • функція особистого профілю дозволяє створювати власні набори слів за будь-якими тематиками, відслідковувати статистику вивчення нових слів та інтервали їхнього повторення;
  • окремим розділом представлені неправильні дієслова за ступенем їхньої популярності у 3 формах з перекладом, транскрипцією та озвученням;
  • словник сайту включає понад 17 тис. слів з транскрипцією та озвучуванням, класифікованих за ступенем популярності, кожне з яких можна додати у свій особистий словник;
  • розділи «Генератор фраз» та «Вправи» створюють можливість для вивчення нових слів та конструкцій за вибраними уроками, у режимах перекладу, конструювання чи аудіювання.

Працювати з освітньою платформою «Поліглот 16» можна як безпосередньо на сайті, так і завантаживши відповідні застосунки на GooglePlayчи AppStore.


Готуйтесь до ЗНО з англійської мови на «Всеосвіті». За допомогою Тренажера ЗНОзаняття стануть більш ефективними. Ви можете обрати будь-який режим проходження, а в подарунок отримати флеш-картки. 

#англійська_мова #онлайнресурси #зно

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *