ЗОШ №12: Організація дистанційного навчання під час тимчасового призупинення освітнього процесу

До уваги учнів та батьків!

1. Дистанційне навчання здійснюється у відповідності до Положення про дистанційне навчання, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30 квітня 2013 р. за № 703/23235, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України 25.04.2013 № 466 {Із змінами, внесеними згідно з Наказами Міністерства освіти і науки № 660 від 01.06.2013, № 761 від 14.07.2015}
2. Основними видами навчальних занять за дистанційною формою навчання є: лекція, семінар, урок, практичні заняття, лабораторні заняття, консультації та інші.3. Відповідно п.3.4. Положення отримання навчальних матеріалів, спілкування між суб’єктами дистанційного навчання під час навчальних занять, що проводяться дистанційно, забезпечується передачею відео-, аудіо-, графічної та текстової інформації у синхронному або асинхронному режимі.
4. Технології дистанційного навчання можуть використовуватись закладами освіти при проведенні занять через мережу Інтернет.
У Viber класними керівниками школи створено групи для учнів та батьків відповідних класів. Працюємо за таким алгоритмом:
– учитель-предметник на YouTube обирає відео з поясненням навчального матеріалу теми відповідно до підручника, мови навчання та копіює посилання;
– учням пропонується робота з підручником (зазначаються сторінки підручника та вправи для опрацювання);
– учні виконують тренувальні вправи на онлайн тренажерах;
– учитель-предметник розміщує у групі текст перевірочної роботи, зазначає терміни її виконання та електронну адресу, на яку учні надсилають розв’язки.

Відзавтра школярі, які перебувають на карантині, зможуть проходити відеоуроки на телеканалі Рада та Youtube-каналі Міністерства охорони здоров’я. Про це під час Погоджувальної Ради наголосив голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.
“Починаючи відзавтра ТРК “Рада” і Youtube-канал МОЗ запускають щоденні трансляції відеоуроків та онлайн-курсів для школярів під час карантину”, – сказав Бабак.
За його словами, провайдери онлайн-освіти безкоштовно нададуть всі відеоуроки.
“Основний фокус буде зосереджений якраз на найбільш затребуваних на ЗНО предметах, це українська мова і література, англійська мова, історія, математика і біологія. І у вихідні кількість уроків буде суттєво збільшена. Зараз ми якраз з ТРК “Рада” опрацьовуємо сітку трансляцій”, – сказав Бабак.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *