Т.в.о. Міністра освіти Любомира Мандзій розповіла, хто може вчитися влітку

Після закінчення карантину треба зрозуміти, чи засвоїли школярі матеріал дистанційно та чи не було прогалин, сказала очільниця МОН.

Любомира Мандзій зазначила, що терміни закінчення навчального року можуть бути змінені виключно для 11-ти класників. Про це вона повідомила під час прямого ефіру Сніданку з 1+1.

Дистанційне навчання в Україні відбувається дуже по-різному. Тут не може бути уніфікованих підходів і вимог. Бо вчителі працюють з дому і не всі мають технічні можливості. Брак техніки, не завжди швидкий інтернет – може створювати певні незручності як для дітей, так і для вчителів. Тому ми рекомендували після закінчення карантину, орієнтовно в червні, подивитися, як діти опанували матеріал, – сказала посадовиця.

Очільниця МОН додала, що процес навчання у школі та дистанційно – суттєво відрізняється. Тому вчителям треба дати час, аби зрозуміти: як школярі охопили матеріал, чи не було прогалин, чи засвоїли шкільну програму. Діагностувати ситуацію можна тільки після завершення карантину.

Це не означає, що ми посадимо за парти всіх школярів і змусимо вчителів пояснювати все по-новому. Але нам потрібен час, аби зрозуміти ситуацію в класі загалом. Якщо в червні нам не вдасться повернутися до школи, цей період часу буде у вересні, – зазначила Любомира Мандзій.

Нагадаємо, що у випадку надзвичайних ситуацій терміни закінчення навчального року вирішується Кабінетом Міністрів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *