В умовах епідемії ЗНО безпечніше за будь-які іспити, – Стадний

В умовах епідемії проведення зовнішнього незалежного оцінювання є набагато безпечнішим ніж повернення до вступних іспитів.

На цьому наголосив заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний, коментуючи важливість проведення ЗНО у 2020 році.

«Чому ЗНО важливе? По-перше, ЗНО не дозволить повернути корупцію при вступі. По-друге, в умовах епідемії ЗНО набагато безпечніше ніж вступні іспити», – зазначив Стадний.

Він нагадав, що минулого року на бакалаврат вступило 145 тисяч абітурієнтів, кожен з яких подавав кілька заяв — загалом 900 тисяч заяв.

«70% з них були подані до університетів 5-ти міст— Києва, Харкова, Львова, Дніпра та Одеси. Якби хтось наважився скасувати ЗНО, то сотні тисяч абітурієнтів та їхніх батьків по кілька разів їздили б інші міста для складання вступних іспитів. Вони б у великій кількості збирались б в аудиторіях. А ЗНО це 15 учасників в одній аудиторії і щонайменше 1,5 метри відстані між ними. Тим паче ЗНО складають переважно за місцем проживання», – сказав заступник міністра освіти і науки.

Він вкотре наголосив, що зовнішнє незалежне оцінювання в 2020 році відбудеться за будь-яких умов.

«Ми дбаємо про безпеку та чесний і прозорий вступ», – підкреслив Єгор Стадний.

Також він закликав цьогорічних одинадцятикласників продовжити готуватись до ЗНО.

Окрім того, він порадив абітурієнтам обирати сильні університети, в яких є сильні викладачі, сильні студенти та сприятливе середовище.

«Одразу відкиньте ті заклади, в яких дають та беруть хабарі. Сильні викладачі, це ті, до яких студенти самі хочуть йти на пари. Ті, які займаються дослідженнями. Ті, до яких приходять роботодавці, коли їм потрібні нові працівники. Шукайте університет зі сприятливим середовищем. Там ви зможете реалізувати студентські проекти, у вас буде справжня практика. Ви зможете самостійно обирати дисципліни», – сказав заступник міністра.

За його словами, правду про університет можуть розказати його студенти і випускники.

«Знайдіть їх у соціальних мережах та розпитайте про викладачів і умови навчання. І пам’ятайте, карантин це не канікули. Для випускників це шанс краще підготуватись та зробити свідомий вибір своєї майбутньої професії», – наголосив Єгор Стадний.

Для отримання оперативної інформації про проведення ЗНО та вступної кампанії приєднуйтесь до сторінок Вступна кампанія в Telegram або Абітурієнт і Освіта.ua у Facebook.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *